Ploegleider vreesde voor leven Matthews: “Even schoot Parijs-Roubaix van vorig jaar door mijn hoofd”

Michael Matthews.
BELGA Michael Matthews.
’t Was gisteren even paniek bij Team Sunweb en ploegleider Michiel Elijzen. De Nederlander zag hoe Michael Matthews zwaar ten val kwam in de openingsrit van Parijs-Nice. “Pas toen hij op de brancard de ziekenwagen in werd gereden, kwam hij bij”, vertelde Elijzen aan De Telegraaf.

Elijzen was vorig jaar ploegleider van Veranda’s-Willems toen Michael Goolaerts het leven liet na een hartstilstand in Parijs-Roubaix. Gisteren speelde er in Parijs-Nice weer zo’n drama door het hoofd van Elijzen.

Matthews reed naast de ploegauto van onze noorderbuur, waarna de Australiër door een windstoot het achterwiel van de wagen raakte. “Matthews klapte hard tegen de grond. Toen ik in mijn achteruitkijkspiegel zag dat hij niet meer bewoog, schoot Roubaix van vorig jaar door mijn hoofd.”

“Als je dan Matthews zo ziet liggen, heb je het weer heel slecht. Zeker omdat het daarna nog een lange tijd duurde voordat hij weer bij zijn positieven kwam. Pas toen hij op de brancard de ziekenwagen in werd gereden, kwam hij bij”, aldus Elijzen.

Uiteindelijk valt de schade bij Matthews nog relatief mee. ‘Bling’ liep bij zijn val een hersenschudding op en heeft daarnaast last van zijn kaak.

Michiel Elijzen.
Photo News Michiel Elijzen.2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Francis Smet

    Zet je renner uit de wind, en normaal klap je de achteruitkijkspiegel langs de zijkant in als de renner iets komt vragen. Denk dat dit blijkbaar ook niet is gebeurd, want ik keek onmiddellijk in mijn acheruitkijkspiegel ? Als je in je gewone achteruitkijkspiegel kijkt zie je de andere volgwagens achter je. Dus ik denk dat hij in zijn zijspiegel heeft achteruit gekeken en die dus niet was ingeklapt. Hopelijk komt het snel goed met de renner.

  • Pieter Verhulst

    Dan zit volgwagen aan verkeerde kant. Normaal zet je je renner uit de wind.