Pinot wil er alles aan doen om leiderstrui te verdedigen

TDW
Thibaut Pinot (FDJ) sloeg vandaag een dubbelslag in de Ronde van Zwitserland (WorldTour). De 25-jarige Fransman van FDJ won de koninginnenrit en telt nu 47 seconden voorsprong op de tweede in de stand, Geraint Thomas, en 50 tellen op Simon Spilak die de derde plaats bezet.

"Ik ben zeer blij met deze overwinning", zei de derde van de Tour de France van 2014. "Dit is een belangrijke overwinning voor mij en voor het team, goed voor het vertrouwen ook om op zo'n mooie, maar harde aankomst, één van de zwaarste al uit mijn carrière, de zege binnen te rijven".

Ambitieus naar Tour
De Fransman start met ambitie in de Tour en was in de Ronde van Zwitserland op zoek naar bevestiging. "Ik voel dat de conditie goed is", sprak hij. "Deze zege zorgt er voor dat ik relaxed kan afreizen naar de start in Utrecht."

Tijdrit bepalend
Of hij de leiderstrui kan houden tot en met zondagavond wordt af te wachten. Er staat nog een lange tijdrit op het programma op de slotdag en Pinot is geen specialist. "Geraint Thomas (47") en Tom Dumoulin (1'32") staan niet zo ver weg in het klassement. Ik wil graag het eindklassement binnen halen. We gaan er alles aan doen om komende dagen die trui te verdedigen en zondag ga ik alles uit de kast halen in de tijdrit".

TDW
TDW
PHOTO_NEWS
EPA
PHOTO_NEWS
TDW
TDW
TDW