Pieter Serry verschijnt 27 dagen na sleutelbeenbreuk aan start Giro

photo_news
Quick-Step Floors heeft zijn selectie voor de 100ste editie van de Giro bekendgemaakt. Opmerkelijke naam is Pieter Serry, die slechts 24 dagen geleden op training ten val kwam en daarbij een linkersleutelbeenbreuk aan overhield.

Pieter Serry moest de Ardense klassiekers aan zich voorbij laten gaan, maar verschijnt nu toch aan de start van de jubileumeditie van de Ronde van Italië. Daarnaast zijn er met Laurens De Plus, Iljo Keisse en Dries Devenyns nog drie Belgen in de selectie van Quick-Step Floors. Eros Capecchi, Fernando Gaviria, Bob Jungels, Davide Martinelli en Maximiliano Richeze maken het negental compleet.

Rekenen op Bob Jungels

De Belgische WorldTour-formatie rekent op Bob Jungels om een goed eindklassement te rijden. De 24-jarige Luxemburgse kampioen eindigde vorig jaar bij zijn debuut in de Giro meteen op een knappe zesde plaats en pakte de witte jongerentrui. In de voorbije Ronde van Romandië toonde Jungels in vorm te zijn, met een achtste plek in de eindstand. Fernando Gaviria moet Quick-Step Floors in de massasprinten van een zegeruiker voorzien. De Colombiaan maakt zijn debuut in een grote ronde, net als Laurens De Plus en de Italiaan Davide Martinelli. 

Het team van Patrick Lefevere was vorig jaar in de Giro goed voor vier ritzeges (twee van Kittel, één van Brambilla en één van Trentin). "Als je onze ploeg voor de Giro bekijkt, dan merk je dat het een jong team is met drie debutanten in een grote ronde. Tegelijkertijd zijn we zeer gemotiveerd om een woordje mee te spreken", aldus sportdirecteur Davide Bramati. "Na zijn prestatie van vorig jaar zullen we Bob trachten te helpen om nog een stap voorwaarts te zetten. Fernando rijdt voor het eerst een grote ronde. Het belangrijkste voor hem is om ervaring op te doen. Maar we verbergen niet dat we vertrouwen hebben in hem. Hij kan een goed resultaat behalen in de vlakke etappes."

Medio april maakte Quick-Step Floors bekend dat Belgisch kampioen Philippe Gilbert niet kan deelnemen aan de Giro wegens een scheurtje in de nier. De honderdste Ronde van Italië gaat vrijdag van start in het Sardijnse Alghero en eindigt op 28 mei in Milaan.

Bob Jungels wordt de kopman bij Quick-Step Floors
TDW Bob Jungels wordt de kopman bij Quick-Step Floors