Pieter Serry blijft OPQS trouw, Wout Poels niet

Pieter Serry.
BELGA Pieter Serry.
Pieter Serry heeft zijn contract bij Omega Pharma-Quick.Step verlengd en zal ook in 2015 en 2016 de kleuren van de Belgische wielerformatie verdedigen. De Nederlander Wout Poels van zijn kant besliste dan weer om niet langer bij OPQS te blijven.

"Al voor zijn komst naar onze ploeg volgde ik hem", aldus ceo Lefevere. "Vorig jaar deed hij het erg goed en werd hij bijzonder knap zevende en achtste in respectievelijk de Ronde van Lombardije en de Clasica San Sebastian, twee van de zwaarste wielerklassiekers. Hij is een uitstekend klimmer en heeft alles in zich om een belangrijke renner in de ploeg te worden voor de rittenkoersen, die momenteel gevormd zijn rond Rigoberto Uran en Michal Kwiatkowsi".

Serry zelf is uiteraard blij met zijn contractverlenging. "Ik voel me goed bij dit team. Alles is hier perfect georganiseerd en professioneel, maar tegelijkertijd zijn we allemaal vrienden en hebben we veel respect voor mekaar", aldus de 25-jarige Serry, die sinds 2013 op de loonlijst staat van het team.

"Ik waardeer het dat het management in me gelooft en wil hen iets teruggeven door goed te presteren. In de nabije toekomst wil ik me blijven verbeteren, zeker in het klimwerk, en een renner worden op wie de klassementsrenners kunnen rekenen. Daarnaast droom ik er ook nog van om op een dag ook een belangrijk resultaat neer te zetten", klinkt het bij Serry, die zaterdag één van de negen renners van OPQS is aan de start van de Vuelta in Jerez de Frontera.

Wout Poels.
Photonews Wout Poels.

Wout Poels besliste dan weer om niet langer bij OPQS te blijven. Dat raakte bekend in een interview met NU.nl. Poels maakte dit jaar de overstap van het gestopte Vacansoleil naar Omega Pharma-Quick.Step. De Nederlander heeft nu besloten om zijn aflopende contract niet te verlengen, maar wil nog niet vertellen bij welke WorldTour-ploeg hij dan wel volgend jaar aan de slag gaat. "Ik heb nog niet getekend, maar ik ben er wel al uit", liet hij optekenen bij NU.nl.

Nochtans voelt de Nederlander zich naar eigen zeggen goed bij het team, maar kreeg hij een kans die hij niet kon laten liggen. Poels, dit jaar goed voor één overwinning voor zijn team in de Ronde van het Baskenland, verschijnt zaterdag wel nog aan de start van de Vuelta, in dienst van kopman Rigoberto Uran.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels