Piepjonge stagiair Lotto na topdebuut: "Genieten van kans die ik krijg"

Directvelo.com
Kenneth Van Rooy, mogelijk had u nog nooit van deze jonge snaak gehoord, maar hij verbaasde gisteren wel vriend en vijand door in zijn eerste wedstrijd meteen zevende te worden. De 21-jarige stagiair van Lotto Soudal mocht samen met die andere testende youngster Dries Van Gestel de RideLondon-Surrey Classic op Britse bodem afwerken. Geen probleem voor piepkuiken van Rooy die meteen mee de finale kleurde in een kopgroep van acht en nog een onverhoopte zevende stek wegkaapte.

Een dag later kijkt de topdebutant uit Arendonk terug op zijn puike start: "De koers bleef gesloten tot de klim van Box Hill op meer dan 50 km van de streep. Jens Debusschere raakte daar even voorop, maar nadien troepte alles weer samen. Even later reed ik weg met twee anderen. We kregen al snel het gezelschap van vijf renners. In het slot moest ik samen met Fernando Gaviria lossen. Ik koerste eerst niet mee omdat ik niet wist wat er achter ons gebeurde, maar toen ik een zicht kreeg op de situatie heb ik mijn werk gedaan. Ik heb geprobeerd zo lang mogelijk te volgen en heb mijzelf verbaasd."

Veel ervaring opdoen
Van de beloften naar de profs en dat zonder enige moeite, of toch niet? "Het verschil is immens en het is dan ook heel erg mooi dat ik dit resultaat kan neerzetten. De ploeg heeft Dries en mij goed ontvangen. Ze stelden ons meteen gerust. Tijdens mijn stage wil ik veel ervaring opdoen en genieten van de kans die de ploeg mij aanreikt."