Phinney en Stetina maken comeback in Ronde van Utah

Taylor Phinney.
PHOTO_NEWS Taylor Phinney.
De Amerikaanse wielrenners Taylor Phinney en Peter Stetina maken maandag na maanden blessureleed hun langverwacht wederoptreden in de Ronde van Utah (VSt/2.BC). Dat heeft hun team BMC laten weten.

De 24-jarige Phinney stond maar liefst 62 weken aan de kant na zijn zware blessure van eind mei vorig jaar in het Amerikaans kampioenschap op de weg in Chattanooga. Daarbij brak hij zijn linkerbeen en blesseerde hij zijn knie. "Taylor heeft bijzonder hard gewerkt om te geraken waar hij nu is en hij voelt zich klaar om opnieuw te racen", aldus ploegarts Max Testa. "Het team verwacht niets van hem, hij test zijn conditie en zal zien hoe zijn knie eraan toe is. In deze wedstrijd kan hij inschatten wat de rest van het seizoen nog kan brengen."

Stetina brak begin april bij een zware val in de tweede etappe van de Ronde van het Baskenland zijn scheenbeen, knieschijf én vijf ribben. "Alle dokters staan versteld van zijn doorzettingsvermogen. Hij wilde deze wedstrijd voor geen geld ter wereld missen. Ook op hem legt het team geen druk, hij zal het rit per rit bekijken", klinkt het bij Testa.