Philipsen na Ronde van Californië: "Ik keer met goed gevoel huiswaarts”

Jasper Philipsen
Photo News Jasper Philipsen
Na een vijfde en tweede plaats snelde Jasper Philipsen naar een derde stek in de slotrit in de Ronde van Californië. "Ik keer met een goed gevoel huiswaarts", liet hij na afloop optekenen. "Ik hoop dat ik deze conditie nog een tijdje kan vasthouden."

"Ik eindig deze Ronde met een positief gevoel en dat wil ik meenemen naar België. Ik was kort bij de zege, maar het is gewoon niet gelukt. Dat moet je er ook bijnemen. Ik ben vooral blij met het gevoel dat ik te pakken heb", aldus Philipsen. "Op het einde van het voorjaar was ik echt wel heel moe, maar voel ik weer dat ik in orde ben. Ik heb veel geleerd in dat voorjaar, het was ook allemaal nieuw en ik wist ook niet goed hoe mijn lichaam daarop zou reageren, het waren veel wedstrijden na elkaar. Ik heb veel geleerd, niet alleen qua koersprogramma en voorbereiding, maar ook als het om andere zaken gaat. Ik ben gewoon nog iets professioneler geworden de voorbije weken. De ploeg heeft me daarin geholpen, ik ben nog meer met mijn vak bezig geweest, ik heb een beetje meer op mijn voeding gelet, goed gerust eerst en daarna goed getraind en dat heeft hier toch geloond. Bij de profs moet je om mee te spelen niet 90 procent zijn, maar echt de volle 100. Dat is toch anders dan in vergelijking met wedstrijden bij de jeugd.”

Eerst volgen nog de Hammer Series, daarna de Ronde van Limburg, Dwars door het Hageland, de Heistse Pijl en de Elfstedenronde. "Die laatste vier zijn wel wedstrijden die moeten liggen, allemaal ook niet ver van huis. Dat is wel leuk om die er bij te nemen en ik hoop dat ik de conditie van nu kan vasthouden en me daar kan tonen", besluit Philipsen. 
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jef Smit

    Een zwart jaar voor Belgisch wielrennen,, niet winnen we meer