Philippe Gilbert verlaat Deceuninck-Quick.Step en keert terug naar Lotto-Soudal

Philippe Gilbert verlaat Deceuninck-Quick.Step en trekt naar Lotto-Soudal.
BELGA Philippe Gilbert verlaat Deceuninck-Quick.Step en trekt naar Lotto-Soudal.
Philippe Gilbert keert na drie seizoenen (Deceuninck-)Quick.Step terug naar Lotto-Soudal. Dat vernam onze redactie uit goeie bron. Bij het team van John Lelangue en Marc Sergeant kan Gilbert een contract van liefst drie jaar tekenen. Dat is één jaar meer dan hij zelf voor ogen had. Een beter aanbod vanuit het WorldTourpeloton kwam er niet.

Het vertrek van Gilbert bij Deceuninck-Quick.Step is opmerkelijk, na drie succesvolle campagnes. Patrick Lefevere liet de nu 37-jarige Waal toe de ‘switch’ te maken van de Waalse naar de Vlaamse klassiekers. Gilbert bedankte met winst in de Ronde van Vlaanderen (2017) en Parijs-Roubaix (2019), waarmee hij twee belangrijke klassieke hiaten invulde op zijn al rijke palmares. Geen vuiltje aan de lucht, zo leek het. Gilbert zou zijn carrière afsluiten in zijn huidige team.

Tot Deceuninck-Quick.Step in de week vóór het BK in Gent zijn Tourkern bekendmaakte. Een selectie… zonder Gilbert. Die reageerde bijzonder ontgoocheld en sloot een verlengd verblijf bij Deceuninck-Quick.Step al snel uit. Gilbert maakt met Lotto-Soudal de keuze van zijn hart. Hij keert er terug op vertrouwd terrein, kent er het huis én het gros van zijn bewoners. Gilbert beleefde er van 2009 tot en met 2011 drie gloriejaren, met onder meer twee keer winst in de Ronde van Lombardije, etappezeges in Giro en Vuelta en, in zijn superseizoen 2011, het unieke ‘vierluik’ Brabantse Pijl, Amstel Gold Race, Waalse Pijl, Luik-B astenaken-Luik, de twee Belgische titels (weg en tijdrijden), de Clasica San Sebastian, de GP van Québec, een etappe en de gele trui in de Tour en de eindzege in de UCI WorldTour. 

Philippe Gilbert.
BELGA Philippe Gilbert.39 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gino Denil

  Nog eens een WK en Milaan-San Remo. Dat zou het palmares mooi vervolledigen als beste klassieke Belgische renner na Merckx.

 • Gerry Cle

  Mooi voor Gilbert. Hopelijk kan hij nog een top klassieker aan zijn palmares toevoegen.

 • Patrick Van Bogaert

  Zou Lefevere al geen spijt hebben dat hij Gilbert niet meegenomen heeft naar De Ronde Van Frankrijk?

 • patrick isenborghs

  als de QS fanaten denken dat ze in de hemel zijn met alaphilippe die mischien zoveel kost als alle anderen samen van de ploeg wens ik hun succes . Niet vergeten dat hij in de voorjaars klassiekers 2x ferm op zijn donder kreeg van een jong nederlands crosserke die zijn debuut maakte in het klassieke werk . Veel geluk ermee en hopelijk geen spijt dat phil vertrekt

 • marie-louise Van Mulder

  Veel geluk Philip!!!! Ik hoop dat we je nog een paar koersen zien winnen.