Ga naar de mobiele website
^ Top

Peter Sagan ten voeten uit: "Het resultaat is belangrijk, maar de show verzorgen voor de fans is dat ook"

AFP
Milaan-Sanremo winnen, eigenlijk twijfelt niemand eraan dat hij het ooit zal doen. Maar gisteren lukte het (nog?) nét niet voor Peter Sagan. De 27-jarige wereldkampioen brak de koers helemaal open op de Poggio en kreeg na zijn beslissende move zijn generatiegenoot Michal Kwiatkowski en de nieuwe Franse vaandeldrager Julian Alaphilippe in zijn zog. Uiteindelijk was het zijn Poolse jeugdrivaal Kwiatkowski die in een beklijvende sprint met de bloemen aan de haal ging. Hallo Peter, hoe ontgoocheld ben je? Bwa, dat valt nogal mee blijkbaar...

Hij heeft al heel wat gewonnen, maar ook aan tweede plaatsen geen gebrek bij Sagan. Maar ach, 'who cares'. Hij heeft zich gisteren weer eens geweldig geamuseerd in 'La Primavera'. De Slowaak kan als geen ander de 'bright side of life' omarmen: "Het enige wat ontbrak, was een beetje medewerking van mijn twee kompanen. Maar het is ok hoor. Ik heb mijn part gedaan en ben blij met hoe ik het heb aangepakt", klonk het op de Via Roma. "Ik ben tevreden. Het resultaat is natuurlijk belangrijk, maar de show verzorgen voor de fans is dat ook. In koers is het nu eenmaal niet altijd de sterkste die wint."

"Hij mag mij trakteren"
Zijn aanval op de Poggio was trouwens een ingeving van het moment: "Ik had helemaal niks gepland want uiteindelijk hangt wielrennen volledig af van de benen die je hebt. Dit jaar heb ik het geprobeerd op de Poggio omdat er rugwind zat. Ik had helemaal niks te verliezen. Ik heb het geprobeerd. Ik dacht: komaan, we zijn gewoon weg. Maar het is niet altijd evident om hulp te krijgen van verschillende teams. Ach, dat is koers hé. Je haspelt 300 kilometer af en je kunt nipt winnen of nipt verliezen. Ik heb mijn best gedaan en heb hard gewerkt in de laatste vijf kilometer. Ik dacht desalniettemin dat ik sneller zou zijn dan Michal en Julian. Maar zij hebben niet veel werk verricht. De koerstactiek van Kwiatkowski? Hij mag mij binnenkort een paar pintjes trakteren." Voor één man was Sagan trouwens wél de winnaar in Sanremo: oude bekende Oleg Tinkov.

TDW
TDW
EPA
BELGA
AFP3 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • A A

    Klasbak

  • Nick pinarello

    Jammer dat er maar één is die koers kan maken. Of zou beter zeggen,gelukkig kan er nog één koers maken!!! De rest gewoon meerijden en saaie koers van maken! Bedankt Sagan!!!

  • L VG

    Coureur naar mijn hart, "nie zeveren,rijden!" En de rest maar rekenen en communiceren met volg wagen.

Meld een bug