Peter Sagan tekent voor drie jaar bij Bora-Hansgrohe

BELGA
Wereldkampioen Peter Sagan rijdt vanaf 2017 voor Bora-Hansgrohe. Dat heeft de Duitse wielerploeg bevestigd. De Slovaak tekent een contract voor drie jaar.

Het nieuws van de overgang van Peter Sagan hing al een tijdje in de lucht, maar werd vanmorgen officieel bevestigd. Naast de 27-jarige Slowaak, die overkomt van Tinkoff, trekken ook zijn broer Juraj Sagan, Maciej Bodnar, Michael Kolar en Erik Baska naar het Duitse wielerteam. Veelwinnaar Sagan heeft bij Tinkoff nog een contract tot eind dit jaar, maar dat team houdt op te bestaan. Dit seizoen won Sagan onder meer drie ritten en de groene trui in de Tour de France, de Ronde van Vlaanderen en Gent-Wevelgem.

WorldTour-licentie
Bora-Hansgrohe, dat momenteel nog Bora-Argon 18 heet, mikt op een WorldTour-licentie voor komend seizoen. Dankzij de komst van de nieuwe Duitse cosponsor, kranenfabrikant Hansgrohe, zou het team voldoende budget krijgen om aan de WorldTour te kunnen deelnemen. "Het is een grote eer om één van de populairste renners van het moment te mogen verwelkomen in ons team", zegt teammanager Ralph Denk in een persbericht. "Dat Peter in ons gelooft, bewijst dat we goed werk verricht hebben de voorbije jaren en dat we een uitstekende reputatie hebben in het peloton. Mijn doel is een goed uitgebalanceerd team voor 2017 te hebben. Met Peter in de klassiekers hebben we een grote kanshebber, maar we willen ook een rol spelen in de grote rondes en daarom zoeken we nog naar versterkingen", klinkt het bij het team, dat ook naar Tony Martin en Rafal Majka zou lonken.