Peter Sagan: "Blij dat ik teamwork kon afronden"

TDW
Peter Sagan reisde af naar de Ronde van Zwitserland met maar één doel: een ritzege pakken en nog eens duidelijk maken aan zijn team Tinkoff-Saxo van welke waarde hij kan zijn in de Tour de France. Met zijn sprintzege in de derde etappe was de Slovaak dan ook dolgelukkig na afloop. "Het was een zware etappe", stelde hij. "Ik ben blij dat ik het vele werk van mijn team wist af te ronden."

Sagan werd de hele dag goed bijgestaan door zijn team en vooral Rafal Majka verrichte heel wat werk voor zijn kopman. De Pool bracht eigenhandig iedere keer opnieuw alles weer samen. Hoewel Sagan het niet onder de markt had op het slotklimmetje en in de laatste lengtes moest lossen, wist hij terug te keren in de afdaling en rondde hij het werk van zijn ploegmaten af. "Vooral de manier waarop ik hier win, dankzij het teamwerk, stemt me tevreden", reageerde Sagan. "Rafal Majka heeft me enorm geholpen op die laatste twee klimmetjes. Daar had ik meer moeite mee dan met de sprint."

In het slot kregen de renners nog een verraderlijke finish voorgeschoteld. "Het was inderdaad een bochtige finish. De bocht begon links en ik zette aan op links, maar toen ging het al meteen naar rechts en weer links, dus ik moest enkele risico's nemen om recht te blijven en de finish te halen, maar gelukkig bleef ik overeind. Ik ben heel blij met deze overwinning."

TDW
EPA
EPA