Peeters geeft toe dat renners van Deceuninck-Quick.Step met vragen zitten: “De profs zijn allemaal getest, maar veel amateurs misschien niet”

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Deceuninck-Quick.Step staat vandaag aan de start van de GP Vermarc in Rotselaar. Met Fabio Jakobsen heeft de WorldTour-ploeg een kanshebber op de zege aan de start staan, maar ploegleider Wilfried Peeters hoopt vooral dat zijn renners veilig de aankomst bereiken. “Wat gisteren gebeurd is (het tragische overlijden van belofterenner Niels de Vriendt, red.), is heel droevig. Vooral voor de familie.”

Na de koers van vandaag vertrekken de renners van Deceuninck-Quick.Step op stage naar Italië. “Dit is een mooie voorbereidingswedstrijd. We zijn blij dat we weer kunnen koersen. Maar het grote werk is natuurlijk voor later. Het is een deelnemersveld met zowel amateurs als profs en het parcours is mooi. Ik beschouw dit als een mooie test in aanloop naar onze stage.”

“We zijn allemaal al getest vóór we een eerste keer zijn samengekomen. Alle mensen van de ploeg die mee op stage gaan, zijn ook allemaal getest. Dus wij houden ons gewoon aan de regels”, zegt Peeters. Maar dat neemt niet weg dat de renners van de ploeg wel met vragen zitten. “Met het volk langs de kant hebben we minder problemen. Maar er zijn ook de renners die misschien niet getest zijn. Daar hebben onze renners wel de meeste problemen mee. Enkele renners vinden dat wel gevaarlijk. Maar anderzijds mag je dan eigenlijk ook niet meer buiten komen.” 

Wilfried Peeters.
VTM Nieuws Wilfried Peeters.

Lees ook:

Organisator van eerste profkoers over vele voorzorgsmaatregelen tegen corona

Peloton houdt bij start van GP Vermarc minuut stilte voor Niels de Vriendt: “Zijn ploegmaats zullen op de eerste rij staan”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.