Pedersen wint voor het eerst in regenboogtrui: wereldkampioen klopt Ackermann in Polen

Photo News
Mads Pedersen heeft de tweede rit in de Ronde van Polen gewonnen. De wereldkampioen van Trek-Segafredo kwam als eerste over de streep na een lange sprint. Pascal Ackermann (BORA-hansgrohe) moest genoegen nemen met de tweede plaats, Davide Ballerini (Deceuninck-Quick.Step) eindigde als derde. Pedersen is meteen ook de nieuwe leider.

Na de dramatische valpartij van gisteren ging het peloton in Polen weer over naar de orde van de dag. Kamil Malecki startte in de leiderstrui, al wilde z'n ploeg CCC de trui aan Deceuninck-Quick.Step laten. De wedstrijdorganisatie stond dat echter niet toe.

Julius van den Berg en Maciej Paterski kleurden de etappe nadat ze ook gisteren al mee waren in de vroege vlucht. Ze hielden stand tot op het plaatselijke circuit, maar waren kansloos tegen het aanstormende peloton.

In een warrige sprint was Pascal Ackermann de grote favoriet, maar de Duitser geraakte net niet over wereldkampioen Mads Pedersen. De Deen zette iedereen een neus met een lange sprint. Voor Pedersen de eerste zege in de regenboogtrui, maar morgen mag hij de gele leiderstrui aantrekken.

Schiet wereldkampioen Pedersen ook in de klassiekers raak? Selecteer hem dan in jouw ploeg bij het online wielerspel Goudenklassiekers.be en maak kans op geweldige dagprijzen.

Photo News

Lees ook:

Wat u moet weten over Fabio Jakobsen, ‘The Hurricane of Heukelum’: “Wil beste versie van mezelf worden” (+)

Wat bezielde Dylan Groenewegen, niet de braafste van het pak? “Hij wíst dat er ging gevallen worden” (+)

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Etienne Hageman

  Denk dat Lefèvre aantoont achter zijn renner te staan, maar echt een rechtszaak beginnen, die hij overigens kan winnen, kan een precedent scheppen, dat hem en alle andere ploegen in de toekomst minder goed zou kunnen uitkomen.

 • theo de laet

  Groenewegen geeft een gebroken sleutelbeen. Hoe zou gij dan kunnen starten, ook al had hij dit gemogen. Hij moet gestraft worden

 • Jean Emare

  Is Dylan gestart? Als hij enig fatsoen en geloofwaardig wil overkomen.. geeft hij er de brui aan. Moest hij enige ethiek hebben.. nam hij zelf de beslissing om aan de kant te blijven tot onze vriend volledig hersteld is. Maar ja.. narcistische wereld. Mon oeil I guess..

 • NOEL CLAES

  Ik, Groenewegen zijnde, stap zelf uit de koers en ga zelf zien hoe het met Jakobsen is gesteld.

 • Patrick Vandeputte

  Zelfs excuses zijn er nog niet geweest van Groenewegen. Zijn berichtje op Twitter is geen excuus.