Patrick Lefevere: “Waarom zou de Tour wel kunnen doorgaan als EK en Spelen worden uitgesteld?”

BELGA
Het coronavirus houdt ook de wielerwereld in z'n greep. Heel wat wedstrijden werden afgeschaft, in maart en april wordt er niet gekoerst, ook in mei regent het annuleringen. En wat met de Tour? "Er is geen EK, geen Olympische Spelen", aldus Patrick Lefevere. "Ik ben geen pessimist, maar wel een realist. Dat weet iedereen. Hoe kan je dan vasthouden aan de Tour? Natuurlijk wil ik dat die doorgaat, maar voorlopig hebben wij als team alleszins nog geen nieuws gehad."
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De Franse krant Le Parisien meldde maandag dat de Tour nog altijd op het geplande tijdstip zou plaatsvinden, van 27 juni tot 19 juli, weliswaar in een mogelijk aangepaste versie, zoals bijvoorbeeld zonder VIP's aan de bussen, zonder Village de Départ met z'n VIPS, en geen publiek aan start en aankomst.

Dat schreef de krant op basis van communicatie tussen de teams en organisator ASO. "Ik heb dat ook gelezen", zegt Patrick Lefevere van Deceuninck - Quick-Step. "Maar sinds de laatste communicatie van ASO, over de afgelasting van de slotdag van Parijs-Nice, heb ik niets meer van hen gehoord. Er is nog geen communicatie geweest over de Tour, toch zeker niet met onze ploeg."

De Franse minister van Sport Roxana Maracineanu zei maandag aan de France radio Inter dat ze in contact staat met ASO en het kapitaal belang beseft van een wedstrijd van zo'n orde. "Ik lees en hoor dat allemaal graag, maar waarom zou de Tour wel kunnen doorgaan als andere sportevenementen dat niet kunnen, zoals het EK of de Spelen? Ik ben geen pessimist, maar een realist en natuurlijk wil ik dat de Tour doorgaat, zelfs een Tour 'light' mag van mij gereden worden. Als er maar gekoerst wordt, maar zal dat nog lukken? Ik heb geen glazen bol. Iedereen stelt zich de vraag wanneer de koers weer op gang zal komen, maar op zich is dat nu ook nog bijzaak. Voorlopig hebben we in de wereld nog andere katten te geselen met dit virus. Laat ons dat ook niet vergeten en voor de rest is het als wielerteam rekenen op de goodwill van je sponsors en hopen dat de rekeningen maandelijks betaald worden.”
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Michel VYNCKE

    Klare taal van een wijze en succesvolle man in het wielrennen!

  • van roy jozef

    Waar is de realiteit in godsnaam. Zijn er andere wetten in de sport? Waar is de politiek om dit allemaal te verbieden met hun wetten? Die beslissen blijkbaar zelf alles die sportwereld.

  • Gerard Braeckmans

    Opvallend dat er juist in de 'sportwereld' het meeste opwerpingen gemaakt worden om het te laten doorgaan. Voor de sport? Nee, voor het geld.