Patrick Lefevere over sensationele comeback van Andrea Tafi: “Vroeg hem of hij gek is geworden”

Photo News
Andrea Tafi heeft een opvallend plan. De 52-jarige Italiaan wil twintig jaar na zijn zege opnieuw aan de start staan van zijn droomwedstrijd, Parijs-Roubaix. Over een sensationele comeback gesproken. Maar wat vindt z'n gewezen ploegleider Patrick Lefevere van die opmerkelijke terugkeer?

“Ik zag Tafi afgelopen week op een sponsorevent. We vroegen hem of hij gek is geworden. Ik snap het alvast niet”, vertelde Lefevere aan Cyclingnews. “Tafi polste trouwens of Quick.Step niet geïnteresseerd is om hem op te nemen in de ploeg. Maar dat zit er niet in. Het is al bijzonder lastig voor ons om zeven renners te selecteren voor Parijs-Roubaix.”

BELGA

“En ik heb geen zin om te investeren in zo’n publiciteitsstunt. Hopelijk vindt hij een andere manier om er toch nog bij te zijn”, vervolgde Lefevere. “Sommige teams zijn nu eenmaal niet gespecialiseerd in een koers zoals ‘de Hel’, dus mét Tafi kunnen ze heel wat specialiteit krijgen. Maar dat is hun keuze. Hij zal alvast niet in mijn ploeg rijden.”

Tafi -die naar eigen zeggen jaarlijks 18.000 à 19.000 kilometer rijdt- was een klassiek toprenner en schreef onder meer de Ronde van Vlaanderen (2002), Parijs-Roubaix (1999), de Ronde van Lombardije (1996), Parijs-Tours (2000) en het Italiaans kampioenschap (1998) op zijn naam. In 2005 hing hij na zeventien profseizoenen zijn fiets aan de haak.

AFP
Photonews10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Gino Denil

  Tafi heeft nog een hele carrière voor zich als oudste renner. Nu de Fransman Robert Marchand beslist heeft dit jaar om er op de leeftijd van 106 jaar mee op te houden. Omdat zijn bloeddruk te hoog wordt.

 • jacques hillaert

  Ik denk ook dat je dat beter niet doet maar anderzijds brengt het weeral animo in het wielrennen, hihi , moed en durf om zoiets te ondernemen maar ook een beetje gek he

 • willy van dijck

  Hij heeft toch niet gezegd dat hij mee doet voor te winnen, hij wil gewoon bewijzen dat een gewezen topsporter nog in staat is om die zware koers uit te rijden op nog een degelijke manier.

 • wim rooyakkers

  Wat is geweest,is geweest.en dat je ouder wordt ,moet je aanvaarden,al zal dat voor hem moeilijk zijn.maar misschien een Parijs Roubaix voor 50plussers,?

 • Werner Gielis

  ne keer teveel gevallen ???