Patrick Lefevere over contractverlenging Evenepoel: “Veel teams zouden aan zijn mouw gaan trekken”

VTM Nieuws
Vandaag raakte bekend dat Remco Evenepoel een contractverlenging krijgt tot 2021, met een optie voor nog twee jaar. Patrick Lefevere geeft tekst en uitleg.

Lefevere was net zoals de rest van de wielerwereld aangenaam verrast met de prestaties van Remco Evenepoel in de Clásica San Sebastián en op het EK tijdrijden. “Ik heb vaak gedacht dat hij uiteindelijk zou stilvallen, maar hij bleef gewoon hard doorrijden en komt aan met een ongezien voorsprong. Ik heb met open mond zitten kijken.” Ook over het EK was Lefevere lyrisch. “De top 5 was het doel, maar hij wint. En de manier waarop dan nog. Hij doet het gewoon tegen bomen van kerels. Toch speciaal om hem daar tussen te zien staan.” 

Dat succes bracht de contractverlenging in een stroomversnelling. “Als je wint heb je veel vrienden, dus er zouden veel teams aan zijn mouw proberen te trekken. Ik hoefde dat niet te doen, maar je moet weten waar je aan begint met zo’n jonge renner en we gaan zijn carrière de komende jaren verder in goede banen proberen leiden.”

Over dat langer en verbeterd contract heeft Lefevere niet lang moeten nadenken. “Dat heeft 200 meter geduurd. Ik was met z’n pa naar een terrasje aan het wandelen en in die tijd was het beklonken. We waren toen gaan rondkijken in Monaco voor een eventueel stekje voor Remco.”
“Het is natuurlijk evident dat het contract in lijn ligt met de prestaties”, duidt Lefevere op een ferme financiële upgrade.

Meer van Lefevere over het fenomeen Evenepoel: “Een test van 10 dagen in een grote ronde kan”

Over Bjorg Lambrecht: “Ik stond te bibberen op mijn benen”
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • eric maier

    Lefévre gaat duidelijk voorzichtig willen omspringen met de jonge Remco. Het is ee nfeit dat teams nu al staan te drummen, maar laat hem dan 21 jaar zijn, ze gaan hem een overvolle kalender doorschuiven en op enkele jaren stagneert de hele carriere, of zelfs neerwaarts. tegelijk dreigt er dan zo'n doemscenario waar de renner gek gemaakt word door zijn omgeving. Veel teams zijn hier ziekjes in. Lefévre wil geen F.VDB deja vu, dat is duidelijk...

  • Roger Deprez

    Of hij nu bij Lefevere zit of bij een andere ploeg maakt niet zo veel uit en de tijdrit bewijs deze stelling, daar kunnen de ploegmaats niets voor hem doen. Het is gewoon hem rustig laten in leren wat prof zijn betekent en een goed programma op zijn mogelijkheden nu laten uitvoeren in samen spraak met Remco en de ploeg dokter de nodige controles laten doen. Talent komt altijd tot zijn recht.