Verdict autopsie bekend: Goolaerts kreeg hartaanval voor hij viel

BELGA
Wielrenner Michael Goolaerts (23) kreeg een hartaanval voor hij viel tijdens Parijs-Roubaix. Dat blijkt uit de autopsie, is bevestigd aan VTM NIEUWS. Toxicologisch en microscopisch onderzoek moet nu uitwijzen waardoor hij de hartaanval kreeg.

Onze landgenoot overleed zondagavond in het Noord-Franse Rijsel nadat hij tijdens de wielerwedstrijd Parijs-Roubaix een hartstilstand had gekregen. Nu duidelijk is dat Goolaerts de hartaanval kreeg vóór zijn val, wordt verder onderzocht naar de oorzaak ervan. Dat toxicologisch en microscopisch onderzoek kan nog maanden duren, klinkt het.

Team reageert nog niet

Het Veranda's Willems-Crelanteam wenst voorlopig nog niet te reageren op het resultaat van de autopsie die vandaag  werd uitgevoerd. "Voorlopig verkeren wij nog in het ongewisse en hebben we geen weet van het resultaat van dat autopsierapport. We kunnen dus ook niet reageren. Indien nodig zullen wij een perscommuniqué de wereld insturen", stelde persverantwoordelijke Ward Callens van Veranda's Willems-Crelan.

Minuut stilte

Deze middag bracht Veranda's Willems-Crelan hulde aan Goolaerts met een pakkende minuut stilte voor de start van de wielerklassieker de Brabantse Pijl in Leuven. De gehele ploeg werd als allerlaatste team op het startpodium geroepen.

De deelnemende renners van de ploeg in rouw werkten op de eerste rij de geneutraliseerde start af. Daarna werd onder luid applaus de start gegeven van de Brabantse Pijl, de eerste in het rijtje van de klimkoersen in het voorjaar.

Zwarte rouwband

Iedereen betrokken bij het team droeg een zwarte rouwband met daarop de insigne 'Michael Goolaerts 24/07/1994-08/04/2018 #ALL4GOOLIE'. Op de volgwagens en camper van de ploeg stond ook de opdruk #ALL4GOOLIE.

Aan het startpodium op de Grote Markt van Leuven, waar de teams werden voorgesteld aan het opgekomen publiek, weerklonk geen muziek. Wel werden er interviews afgenomen met enkele deelnemende renners.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Filip Desmedt

  Maar die was toch niet definitief ? Hij bewoog nog toen hij op de grond lag , dan moet hij daar een tweede hartaanval gekregen hebben . Dan moet het iets zijn , zoals Nicole De Preter hier aanhaalt , dat hij dus meerdere hartstilstanden heeft gehad . Een terwijl hij reed , waardoor hij viel . En dan toen hij op de grond lag . Nu , het zij wat het is , het blijft een zwaar verlies , zo jong nog .

 • Eddy DESMET

  Alle eerbied voor de overleden wielrenner en voor de Nabestaanden. Dat hij in vrede moge rusten !

 • hugo van de velde

  Dat had ik dus al gezien op de beelden en ook geschreven, daar heb je geen autopsie voor nodig hoor

 • Willy Clauwaert

  mijn diepste respect aan de familie,ouders,vrienden,team,en iedereen met wie deze michael verbonden was wens jullie veel sterkte toe in deze donkere periode .Willy Clauwaert

 • gustaaf carpels

  Beste Hendrix pathalogen kunnen aan de inwendige verwondingen zien wanneer en waarom bangelijke mensen Helaas gebeurt het steeds jonger