Vanmarcke past voor Parijs-Roubaix: "Mijn handen zijn het grootste probleem"

BELGA
Wat al een tijdje in de lucht hing, is nu ook werkelijkheid geworden: Sep Vanmarcke moet verstek laten voor Parijs-Roubaix. De 28-jarige West-Vlaming van Cannondale-Drapac ondervindt te veel last na zijn val van afgelopen zondag tijdens de Ronde van Vlaanderen. Dat meldt zijn team op Twitter.

"Mijn handen zijn het grootste probleem", zegt Vanmarcke in een reactie op de website van Cannondale-Drapac. "Door mijn gebroken pink is het onmogelijk om mijn handen boven op mijn stuur te leggen. Ik kan wel remmen met twee vingers, maar telkens als ik in een putje rijd, doet het enorm veel pijn."

"Maar het grootste probleem is eigenlijk mijn linkerhand. Ik ben aan elke vinger vel kwijt en daardoor kan ik niet remmen. Bovendien speelt ook mijn rechterknie me parten. Het is gewoon zinloos om zondag te rijden."

"Zéér ontgoocheld"
"Ik train al sinds 1 november keihard om klaar te zijn voor de klassiekers. De Omloop verliep nog relatief vlot, maar sinds de Strade Bianche ging het steil bergaf. Ik ben zéér, zéér ontgoocheld. Ik ben gevallen, ziek geworden en nu dit weer. Ik heb gevochten om terug te keren, maarmijn beste niveau haalde ik niet. Dit is echt een enorme teleurstelling."

Vanmarcke werd in 2013 tweede in Parijs-Roubaix (na Cancellara) en vierde in 2014 en 2016.

Photo News