Exclusief voor abonnees

Van Aert: "Na Ronde opgestaan met het gevoel alsof er een camion over mij was gereden"

BELGA
"Zowel maandag als dinsdag ben ik opgestaan met het gevoel alsof er een camion over mij gereden was. De Ronde van Vlaanderen heeft er zwaar ingehakt." Maar tijdens de verkenning van vandaag vond Wout van Aert (23) zijn goesting terug. "Zondag wil ik nog één keer knallen."

Een paar weken geleden maakte je al een eerste keer kennis met de kasseien van Parijs-Roubaix. Hoe belangrijk was deze tweede verkenning?

"Belangrijk genoeg. Dit was heel anders dan een maand geleden. De wind blies deze keer in de rug. De weersvoorspellingen vertellen ons dat het zondag ook zo zal zijn. Dat betekent dat het sneller zal scheuren. De kasseien lagen er vandaag ook nat bij. Sommige stroken waren echt modderig. Daardoor begrijp ik nu bijvoorbeeld beter welke schade het Bos van Wallers kan aanrichten."

Vooral de 'secteur pavé Bernard Hinault' in Haveluy was de moeite. Pure cross, was dat.

"Amai. Het zou wel lente worden de komende dagen. Dat zal dus nog opdrogen. Het zal er dan nog van afhangen of ze dat opkuisen."

Je hebt 24% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

 • Onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen



5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Peter Nols

  Ik weet maar al te best dat dit een remhendeltje van een kinderfietsje is, zelfs de vrouwen zouden daar niet mee durven buiten komen. Als jullie zondag Van Aert willen zien zoek dan een plaatsje op meer dan 50 km van de meet want anders gaan jullie hem niet zien.

 • Ivo Torfs

  @Peter Nols, zielige reactie van uwentwege, het geeft zeer goed weer dat U niet weet waarvoor wat dat " derde hendeltje" dient.

 • Dirk Van Den Bossche

  Waarschijnlijk weet Peter nog niet dat men momenteel shifters heeft aan de remmen om versnelling te verleggen, dit zijn geen gashendeltjes. De tijd dat men nog moest schakelen aan de buis is van voor den oorlog, sommige kenners zijn dus blijkbaar enkele decennia ten achter.

 • Peter Soenen

  Wout heeft zeker kans , en laat het maar wat modderig liggen, dan nemen zijn kansen toe - en welk gashendeltje wordt er eigenlijk bedoeld ? alle fietsen worden grondig gescand en gescreend, Wout zegt dan trouwens nu al met welke fiets hij gaat rijden ; serieus blijven hé en de Vlamingen ondersteunen - voor wie ga je anders supporteren, voor Nederlanders en Denen ?

 • Peter Nols

  Hij moet dat gashendeltje discreter laten inbouwen.