Tom Boonen grapt: "Temptation Island zou ik wel zien zitten, ja"

Photo News
"Gewoon in Roubaix over de streep rijden en zeggen: het was de laatste keer." Zo had Tom Boonen het afscheid vorig jaar in zijn hoofd zitten. Alleen de overwinning in Roubaix ontbrak. En dus ging Boonen nog een jaartje door. Afscheid nemen doet hij morgen wel degelijk. Of hij nu voor de vijfde keer Parijs-Roubaix wint of niet. "Het is mooi geweest."

Maandag begint je nieuwe leven. Ligt er een 'bucket list' klaar?
Boonen: "Niet meteen. Ik ga proberen deze zomer eens wat op mijn gemak te zijn. Een paar vakantietjes doen. En voor de rest niet te veel plannen. Tot eind april staat de agenda nog behoorlijk vol. Nadien blijft hij relatief leeg."

Relatief leeg?
(lacht) "Lees: nog vol genoeg. Om eerlijk te zijn zal ik goed moeten puzzelen om die vakanties er nog tussen te krijgen. Dan wil ik echt niets aan mijn hoofd hebben. Zestien jaar lang ben ik er in de weekends amper geweest, heb ik weinig of geen feestdagen kunnen vieren. Als ik die al vrij kan krijgen, zou dat al heel wat zijn. Een minder volle agenda schenkt me per definitie een rustiger leven."

Je bent geen type dat een luizig bestaan zal leiden en op korte termijn tien, vijftien kilo bijkomt.
"Zeker niet. Ik heb daar ook als wielrenner altijd op gelet. Op dat vlak ben ik helemaal zoals mijn moeder. Die kan wel eens een paar kilootjes winnen op vakantie. Maar als ze thuiskomt, weegt ze zich en gaat de hele week de rem erop. Ze heeft dat perfect onder controle. Tuurlijk zal ik nog fietsen. Daar heeft het op zich ook weinig mee te maken. Wel met trots, fierheid op hoe mijn lichaam eruit ziet. Het zal wel eens leuk zijn om in mijn zetel te kruipen, maar luiheid zit niet in mij. En ik kan genieten van lekker eten, maar mezelf volproppen doe ik niet."

Ga je in kwispanels zetelen? Meedoen aan Expeditie Robinson? Temptation Island?
"Temptation Island zou ik wel zien zitten, ja. (lacht) Jeroom heeft me al dertig keer gevraagd voor 'Achter De Rug' (programma op VIER, red.). Mijn eigen eens volledig laten 'uitschijten' zo... Ik had op een bepaald moment toegezegd, om hem plezier te doen. Maar de datum kwam toen slecht uit. Misschien, als het eens past, zal ik zoiets wel eens doen. Maar ik sta er niet voor te springen."

Kan je je voorstellen dat je, zoals Eddy Merckx, over 35 jaar nog altijd even populair zal zijn?
"Dat kan. Ik weet niet of Eddy daar van uitging, toen hij stopte. Hij komt ook nog veel op de koers, hé. Eddy's leven ís nog altijd de koers. Mij zal je ook nog wel regelmatig zien. Ik hou wel van de sfeer."

Het ultieme afscheidsinterview met Tom Boonen, waarin het ook over zijn gezin, zijn toekomst en natuurlijk ook over Parijs-Roubaix van zondag gaat, lees je op HLN Sport Plus, onze zone exclusief voor abonnees. Proef nu 4 weken lang voor 1 euro.

Photo News
AFP