Exclusief voor abonnees

Sep Vanmarcke verwacht stevige strijd: "Het is elk voor zijn eigen vel"

BELGA
Voor Peter Sagan was het een keer iets anders dan een gewone training. Voor Sep Vanmarcke had de tocht gisteren over de kasseien van de Hel van het Noorden ook nog zijn nuttige kant. Twee favorieten voor de overwinning zondag in Parijs-Roubaix wilden op de parcoursverkenning niet ontbreken. Eén ding is nu al zeker: "Het is elk voor zijn eigen vel."

De parking van warenhuis Lidl in Denain is stilaan de traditionele plaats van afspraak voor de even traditionele parcoursverkenning van Parijs-Roubaix. Het is er druk op donderdagmorgen voor de race. Team Sky heeft er een plek gevonden, Cofidis en Education First, het team van Sep Vanmarcke, ook. Lotto, Sunweb en Trek zoeken een plaats om te parkeren, maar vinden ze niet. Ook LottoNL staat al wat verder. En dan moeten die van BORA nog arriveren. De mannen van drievoudig wereldkampioen Peter Sagan beginnen er meestal wat later aan. Je zou denken dat Quick.Step, gesponsord door Lidl, een gereserveerde plaats heeft gekregen, maar de grote bus van Patrick Lefevere laat zich donderdag niet zien.

Je hebt 24% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

 • Onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Landon Wilkinson

  En daarom zal Sep nooit het maximum uit zijn talent halen. Sterke beer, maar oerdom.

 • jean petermans

  één typische uitspraak van " wielrennen oude stijl", zo ga je in het huidige modernetijdswielrennen niets mee winnen, daarom ook de Qs renners-met hun nieuwe stijl - ook zo goed als alles winnen.

 • luc wuyts

  Zou is gaan controleren in Den voetbal frakke denk dage er meer pakt maarja fifa is zo corrupt

 • Frakke Nuyts

  Sep ge gaat nooit iets winnen,je moet bij de QS Lidl zijn die weten waar de mosterd zit.Vraag het maar aan Johan Epo,Tom Coke,Nikki den Bokser en Fitte Clenbuterol.

 • Freddy van Puymbrouck

  Sep zal zeker weer zijn rol spelen zondag,ik denk dat hij op de stenen gewoonweg de beste is en op een zware strook kan hij ook wegrijden.Maar wegblijven in de finale zoals Terpstra dat kan zie ik hem niet zo snel doen en dat moet je juist kunnen om deze zware koers te winnen.De kans dat Vanmarcke geklopt wordt in de sprint is te groot,hij moet alleen finishen!

Video