Parijs-Roubaix niet in gevaar voor Jens Keukeleire

Photo News
Jens Keukeleire (Orica-Scott) is aan de beterhand. De Bruggeling moest zondag ziek forfait geven voor de Ronde van Vlaanderen, maar voelde zich maandag al stukken beter. "Vanmorgen heb ik twee uurtjes gefietst", zegt hij. "Parijs-Roubaix lijkt me niet in gevaar."

Keukeleire kreeg in de nacht van zaterdag op zondag maag- en darmproblemen. "Ik heb niet geslapen die nacht. Er zat niets anders op dan forfait te geven. Ook zondag was ik nog heel zwak en deed mijn maag nog vreemd. Pas zondagavond heb ik voor het eerst iets kleins kunnen eten. Vanmorgen ben ik met honger opgestaan. Dat voelde goed en ik heb ook alles kunnen binnenhouden (lacht), daarna twee uurtjes getraind en ook nu voel ik me goed. Mijn maag doet weer normaal, ik hoop en denk wel dat het ergste achter de rug is."

Forfait geven voor de Ronde, amper een week nadat hij met een tweede plaats in Gent-Wevelgem zijn uitstekende vorm etaleerde, het deed pijn. "Natuurlijk is dat niet fijn. Ik voelde me echt goed. Mijn achillespeesblessure (waardoor hij vroegtijdig afstapte in de Driedaagse De Panne-Koksijde) was zo goed als van de baan. Het probleem dook op na Gent-Wevelgem, wellicht omdat mijn zadel een beetje gezakt was en dat probleem was ook in de eerste rit van de Driedaagse nog niet opgelost. Een verkeerde positie op de fiets lag dus aan de basis. Het feit dat ik nu de Ronde niet heb gereden, is op dat vlak misschien nog wel goed. Op die manier kreeg die achillespees nog wat extra rust."

Keukeleire en Van Avermaet in actie tijdens Gent-Wevelgem.
TDW Keukeleire en Van Avermaet in actie tijdens Gent-Wevelgem.

Zijn team start niet in de Scheldeprijs. "We rijden enkel Parijs-Roubaix. Donderdag doen we een uitgebreide verkenning, bijna alle 29 sectoren, vanaf de eerste strook tot aan Carrefour de l'Arbre, een training van toch zeker vijf uur, zo'n 150 kilometer. Ik hoop dat ik door die ziekte niet te veel van mijn conditie verloren heb, want ik mik op een goed resultaat in Roubaix. Mathew Hayman is titelverdediger en ik voel me ook sterk. Dus we starten met twee kopmannen", besloot Keukeleire, die in 2015 met een zesde plaats zijn beste resultaat liet optekenen in de Helleklassieker.

Na Parijs-Roubaix rijdt Keukeleire ook nog de Brabantse Pijl en de Amstel Gold Race.