Oliver Naesen verkent donderdag en vrijdag Hel van het Noorden

BELGA
Oliver Naesen houdt niet meer dan wat schrammen over aan zijn valpartij met Peter Sagan en Greg Van Avermaet in de Ronde van Vlaanderen. De kopman van AG2R fietste deze ochtend twee uurtjes met de Parelvissers (zijn trainingsgroepje in Berlare) en neemt woensdag gewoon deel aan de Scheldeprijs, zondag volgt Parijs-Roubaix.

Naesen gaf zondag na de Ronde aan dat hij maandag eens zou langslopen bij een dokter. "Ik heb dat uiteindelijk toch niet gedaan", vertelt hij deze middag. "Ik voel me goed. Ik heb schaafwonden op mijn heup, maar echt pijn doet dat allemaal niet. Mijn knie is een beetje stijf en mijn elleboog is gezwollen. Dat hindert maar een beetje. Ik kan fietsen. Vanmorgen hebben we met enkele Parelvissers twee uur rustig losgereden. Dat liep wel goed. Woensdag start ik gewoon in de Scheldeprijs. Een koers die ik meer zie als een training tussendoor, ik ga me daar niet echt mengen. Zondag volgt immers Roubaix, een wedstrijd die ik met stip heb aangeduid."

Naesen ging tegen de vlakte met Sagan en Van Avermaet.
TDW Naesen ging tegen de vlakte met Sagan en Van Avermaet.

Naesen trekt woensdagavond met zijn team naar een hotel in Rijsel en zal zowel donderdag, als vrijdag de Hel van het Noorden verkennen. "Inderdaad, gespreid over twee dagen. Ik ken elke helling, elke aanloop naar een helling, elke kassei en elke put op Vlaamse wegen, maar Roubaix is me nog niet zo bekend. Ik reed de koers nog maar twee keer en verkende er twee keer. Dat is niet veel en het is toch een belangrijke wedstrijd voor mij en de ploeg. Meer dan ooit voor het team, dus vond ik het wel belangrijk om alles goed te verkennen en de 29 stroken te ontdekken. Vrijdagavond trekken we dan naar een hotel in de buurt van de start van Compiègne."

Vorig jaar finishte Naesen op de wielerbaan van Roubaix als dertiende, op 2:20 van winnaar Mathew Hayman.