Nieuwe liefde van Philippe Gilbert pronkt meteen met zegebloemen en ook entourage houdt het niet droog

PN/Belga/AFP

De emoties laaiden hoog op, op en rond de Vélodrome van Roubaix. Op zijn 36ste won Philippe Gilbert zijn eerste Parijs-Roubaix, nadat hij ook al drie andere monumenten -de Ronde, Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Lombardije- op zijn naam wist te schrijven. Dat deed bij de ook viervoudige winnaar van de Amstel Gold Race duidelijk wat. 

Geluk dat hij graag deelde met Bettina Pesce (33), sinds een klein half jaar de nieuwe liefde in zijn leven. De Française, uit het Provencaalse dorpje Manosque, kreeg naast een innige zoen ook meteen de zegeruiker van de Helleklassieker overhandigd. Ook zijn ex-vrouw Patricia Zeevaert, met wie hij twee zoontjes heeft, heeft een nieuwe levenspartner gevonden.

Photo News
BELGA
BELGA

Na zijn ploegmaats Alaphilippe (Milaan-Sanremo) en Stybar (Omloop en Harelbeke) was het nu de beurt aan Gilbert om een echt grote vis aan de haak te slaan. Lampaert en ‘Stybi’ deelden in de vreugde en ook de partner van zijn Franse ploegmaat Florian Sénéchal was net als ‘Phil’ tot tranen toe bewogen.

AFP
AFP

“Hij heeft er hard voor gewerkt”, sprak  Lefevere. “Straf. Phil is een topcoureur. Vorige week was hij zeer ontgoocheld, had hij echt een slechte dag door die ziekte. En kijk, een week later wint hij Roubaix. Een mens stelt zich doelen in zijn leven en hij heeft bijna alle doelen bereikt die hij zich gesteld had. Hoe verder hij in de finale kwam, hoe agressiever hij reed. Hij wint hier natuurlijk niet per toeval, maar door zijn grinta en aanvalslust.”

Ook Stybar deelde mee in de vreugde.
BELGA Ook Stybar deelde mee in de vreugde.
In de armen van Lampaert.
AFP In de armen van Lampaert.
Photo News

“De koers verliep voor het team zoals het moest”, vond de manager. “Tim Declercq, Iljo Keisse en Florian Sénéchal hebben in het begin van de koers enorm veel werk verzet om te proberen ons in gunstige positie naar de finale te brengen. Het was de bedoeling dat Yves, Philippe en Stybar - als het kon - de finale reden, en twee van de drie waren erbij. Dan was het aan ons om te proberen de koers naar onze hand te zetten. Ik had een beetje schrik van Politt, want die is niet traag. Maar na 257 km is het waarschijnlijk de pure kracht die zegeviert en dan wint Phil.” 

BELGA
Photo News
ANP
Photo News
Photo News
AFP
AFP16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Francis Vansteelant

  Chique type, als Vlaming mogen we ook fier zijn op zo'n Belgische top klasse.

 • Jeannine Van Uffelen

  Proficiat, prachtig gedaan top !

 • Kris Fierens

  Opmerkelijk!! Winnen in de sprint op de piste tegen een pistier, ge moet het maar doen en dan tegen een pistier die 10 jaar jonger is en kampioen in Duitsland. Geweldig..

 • URBAIN CELIS

  de 5 monumenten: er zijn er 2 bij niet waardig een wielermonument te zijn: nl: milaan-sanremo en ronde van Lombardije,vervangt die 2 maar door strade bianche en waalse pijl(muur van Hoei), en maar zwijgen van de 3 grote rondes

 • Bon Valkiers

  Geweldige prestatie van Phil. Dik verdiend gewonnen. Is hij dan toch op weg naar de grand slam? Zou ongelooflijk sterk zijn en dit na Rik Van Looy, Eddy Merckx en Roger De Vlaeminck. Oh ja, Manosque, waar zijn geliefde vandaan komt, is een stadje met 22.000 inwoners. De stad met het hoogst aantal inwoners in het departement Alpes-de-Haute-Provence. Dus niet bepaald een 'dorpje'. Prachtige streek overigens.