Exclusief voor abonnees

Na juiste Ronde-prognose heeft onze analist Tom Boonen maar één naam voor Roubaix: "Wéér Terpstra"

Photo News

«Terpstra, tipte ik na de E3 als favoriet voor de Ronde van Vlaanderen. Makkelijke voorspelling, natuurlijk. Je moest écht geen wieler­expert zijn om te zien dat Niki in Harelbeke een straffe stoot had uitgehaald. Zondag deed hij die nog eens fijntjes over. Iets minder spectaculair misschien, maar daarom niet minder ingenieus. Het was de Terpstra zoals ik hem ken: teren op de kracht van zijn team en tegelijk de lef tonen die veel anderen niet hebben. Dúrven koersen op het moment dat iedereen denkt: ‘Oei, da’s iets te vroeg, even wachten nog’. Hij deed het in 2015 al eens met Alexander Kristoff. Gaan in de zone vóór de laatste Kwaremont en Paterberg. Net als toen op de Hotond. Nibali knal uit het wiel, de rest op het tandvlees. Dan ben je gewoon de beste.»

Photo News

Je hebt 24% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

 • Onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Antoine Van De Velde

  Afgelopen zondag mocht Vincenzo Nibali ook even mee op de bagagedrager van Niki Terpstra,bleek het daar toch minder comfortabel dan verwacht.

 • Antoine Van De Velde

  Wie was er vorig jaar de sterkste in Roubaix???? Als Belg mogen we fier zijn op de renner die ons land goud bezorgde op de eerste dag van de Olympische spelen. Onze andere landgenoten deden daar ook hun best maar kwamen met grote achterstand binnen. Greg wint het jaar na zijn gouden medaille de World Tour dat zegt genoeg.

 • Pedro Gonzalez

  Allez Tom, en vergeet je gouden armbandje Greg niet die van zichzelf vindt dat hij de beste renner ter wereld is? Dat heeft hij toch bewezen in Rio, weliswaar na de val in de afdaling naar de meet van Henao en Nibali. En op de bagagedrager van Fuglsang. Maar dat is toch een zeurpiet die daar problemen in zoekt.l

 • Berthie Gijsen

  Wie wint? De renner met de meeste doktersattesten.Dan mogen ze producten gebruiken die verboden zijn.

 • Mario Tersago

  Het laatste stuk is meer iets voor een hardrijder als Terpstra, dus als hij mee is met de kopgroep, dan maakt hij zeker een goede kans.De echte klassieke toppers, kijken veel te veel en te hard naar elkaar waardoor men strijdt voor de beste plaats onderling en niet meer om een risico uit te buiten.