Boonen geniet na van Gilbert in Roubaix: “Wat hij heeft gedaan is niet meer van deze tijd”

Photo News
Wanneer het stof gaat liggen, is het tijd om terug te blikken. VTM-journalist Merijn Casteleyn deed het één dag na Parijs-Roubaix met Tom Boonen. Onze wieleranalist genoot van de Helleklassieker en had lovende woorden voor Philippe Gilbert.

In de absolute herfst van zijn carrière fietsten ze nog even samen bij Quick.Step, maar Tom Boonen kent Philippe Gilbert al veel langer. “Ik ken hem al sinds mijn 14de. Vanaf het WK in Lissabon gingen we altijd vriendschappelijk met elkaar om. Dat is altijd gebleven. Zelfs toen hij eens won van mij of omgekeerd. Toen ik in Monaco woonde, gingen we ook vaak samen trainen. Phil is een speciale, maar wel écht een goeie gast”, vertelde Boonen. 

De viervoudige winnaar van Parijs-Roubaix zei het nagenietend van een alweer spectaculaire Helleklassieker. “Parijs-Roubaix ontgoochelt nooit. Ook nu niet met enkele verrassende wendingen aan het eind. Niemand had verwacht dat het plots op zou zijn bij Van Aert en Sagan.” De drievoudige wereldkampioen in het veld en de drievoudige wereldkampioen op de weg leken de beste mannen in koers, maar moesten finaal hun meerdere erkennen in Gilbert. Onze 36-jarige landgenoot sprintte vervolgens Nils Politt weg en haalde zo zijn vierde klassieke Monument binnen. 

“Het is echt niet meer van deze tijd om dat te doen”, vertelt Boonen daarover. “Elke grote klassieker is nu specialistenwerk. Je kan er alleen meerdere winnen op de manier zoals Gilbert het heeft gedaan. Dat is met een goede carrièreplanning. Er zijn weinigen die dat kunnen en willen. Voor mij zou dat met mijn 82 kilo bijvoorbeeld nooit gelukt zijn.” 

Boonen verwees daarmee naar Gilbert die op het hoogtepunt van zijn carrière de Ronde van Lombardije en Luik-Bastenaken-Luik won en zich daarna omvormde tot kasseirenner. Met de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix op zak rest Gilbert enkel nog Milaan-Sanremo. “Dat wordt moeilijk, hé. Het is al moeilijk om er eentje te winnen. Maar ik denk dat het net daarom is dat hij het doet. Het zal hem zeker nog twee à drie jaar een doel geven om te blijven verder fietsen. Sanremo is de minst makkelijke om te winnen, maar zeg nooit nooit.”

a
Facebook Tom Boonen a14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • patrick isenborghs

  volgens mij zal VA zal milaan san remo nooit winnen daar is hij niet rap genoeg voor , PR is voor hem de ideale klassieker

 • Eddy Rich

  De beste stuurlui staan aan wal zeker hier weer met 2 emmer azijn.Zielige commentaar van mensen die waarschijnlijk niks anders te doen hebben.We moeten fier zijn op mensen als Gilbert Boonen en WVA.

 • rudy bryssinck

  Milaan san Remo zal in 2020 voor Van Aert zijn vrees ik (zonder hulp) Of Gilbert moet naar de meet gebracht worden door een uitstekende quick ploeg

 • Peeters Freddy

  Wout van Aert kwam te kort. Die valpartij was zijn eigen fout en de rest is bijzaak. Bij zijn huidig team zijn veel renners met ambitie en om daar boven te staan moet je winnen en niet klagen in de gazetten.

 • Mooses Van Den Bergh

  Amai, de flessen azijn stonden weer eens in promotie precies. Aan de reacties te lezen hier onder. Doe zelf eens iets met jullie leven!