Beresterke Dillier strandt op zucht van de zege: "Hij is echt 'gene gewone'", aldus zijn ploegmakker Oliver Naesen

EPA
Lof kreeg Silvan Dillier al tijdens de koers van niemand minder dan zijn landgenoot Fabian Cancellara, maar na de finish vielen er ook mooie woorden aan zijn adres te noteren. Note bene in zijn tweede deelname aan Parijs-Roubaix streed de 27-jarige Zwitser mee voor de zege. 

Het werd dit voorjaar opnieuw niet het dagje van Oliver Naesen en dus richtte AG2R La Mondiale dan maar alle pijlen op Silvan Dillier. Tegen beter weten in eerst, maar dat draaide toch beter uit dan gedacht. De Zwitserse kampioen zat mee in de vroege vlucht en zong het nog bijzonder lang uit. Helemaal tot op de piste in Roubaix zelfs. Uiteindelijk moest de sterke Zwitser enkel de wereldkampioen voor zich dulden.

"Ik ben echt tevreden dat we iemand op het podium hebben", vertelde zijn ploegmaat Oliver Naesen aan Sporza. "Ik wist eerst niet goed hoe het nu juist zat en ik vroeg dan ook wat de situatie was. Dan hoorde ik dat hij gewoon mee vocht voor de overwinning. Hij is echt 'gene gewone'", lachte Naesen. "Tegen de ploegleiders vertelde ik dat ze niet meer moesten spreken over meerijden, maar dat ze moesten spreken om te winnen. Alleen al voor de moraal. Blijkbaar is hij vol blijven meedraaien, maar als je echt in het wiel blijft hangen bij een renner als Sagan..."

"Wat een race van de Zwitserse kampioen", wist ook Fabian Cancellara te vertellen. En of. Het was overigens nog maar de tweede keer dat Dillier aan de start verscheen van de 'Hel van het Noorden'. In 2014, toen Niki Terpstra won, reed Dillier Parijs-Roubaix niet uit. Nu staat de Zwitser bij zijn tweede poging meteen op het podium. Koerspetje af.

"Toen Sagan op 250 meter van de meet aanviel, dacht ik ook aan te vallen", vertelde Dillier zelf over die eindspurt. "Ik heb een beetje ervaring op de piste ne probeerde dat uit te spelen. Ik heb lang gewacht, misschien een beetje te lang en zo heeft hij me wel wat verrast. Al bij al ben ik wel heel tevreden met mijn resultaat. Uiteindelijk was Sagan gewoon de sterkste."

Photo News
BELGA
AFP
Photo News7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Meert Dominique

  Moedig maar dom. Meewerken met Sagan terwijl je zeker bent dat je op de wielerbaan door hem wordt geklopt is niet slim. Tenzij je voor de 2de plaats rijdt. Beter de rest laten terugkomen en dan proberen te ontsnappen. Wie zou Dillier terughalen?

 • Gery Stertje

  Dillier zal volgend seizoen overal mooie startpremies krijgen , dank u Peter De Grote

 • Gilbert Van Noten

  Boonen,de sleper heeft gewonnen,na 58 km.op kop gereden te hebben met Dillier,proficiat aan beide renners.

 • Guy Miserez

  Podium dik verdiend alhoewel de bovenste trede was toch beter. Proficiat aan de top drie.

 • wil baken

  Gewoon stom om de zege aan sagan te schenken. Misschien krijgt hij nooit nog zo een kans. Welke ploegleider laat nu iemand uit een vroege vlucht met de wereld kampioen meerijden....zelf al komen ze dan na een uur terug dan is hij nog de frisse van de zes na een uur in de wielen. Krijgt hij nog spijt van want Sagan had altijd door gereden.