Exclusief voor abonnees

"Toen die agent Michaels fiets wilde, brak ik": de emotionele monoloog van de ploegleider die als eerste bij Goolaerts was

Michiel Elijzen.
BELGA Michiel Elijzen.
Ploegleider Michiel Elijzen was zondag als eerste bij Michael Goolaerts (23), na diens fatale val in Parijs-Roubaix. Ruim acht uur later kreeg Elijzen een telefoontje dat de jonge Belgische wielrenner was overleden. Een emotionele monoloog.

"Op de tweede kasseistrook hoorden we over de koersradio dat er iemand van ons was gevallen. We hoorden geen nummer, want hij lag op zijn rug. Het duurde een minuutje voordat we bij hem waren. De mecanicien en ik zijn uitgestapt. Wij waren de eersten."

"Michael lag er niet goed bij. Zijn benen zaten in zijn fiets en hij was buiten bewustzijn. De mecanicien heeft zijn pols vastgepakt, ik zijn hoofd en we zijn tegen hem beginnen te praten. De doktoren waren er heel snel en begonnen meteen met reanimeren. Ik zag dat ze een defibrillator bij zich hadden en ze hebben direct een infuus aangebracht. Nick Nuyens (ploegmanager, red.) zat nog in de auto. We moesten ondertussen ook met onze andere renners communiceren. Dat er weer een nieuwe kasseistrook aankwam. Dat wij achter een valpartij zaten."

Het is niet duidelijk of Michael eerst een hartaanval kreeg en toen is gevallen, of andersom.

Michiel Elijzen

Je hebt 20% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

 • Onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Julien De Kerpel

  dirk pyl , of hoe je naam ook mag zijn , tast eens in je zak , en ga eens naar een koers gaan kijken in plaats van hier op dit forum zulke onzin uit te kramen . Daar zouden de renners veel meer aan hebben dan jouw gezever !

 • PIERRE LEFEVER

  Alle respect en diepste medeleven

 • Kris Deka

  Dirk, je verwacht dat er telkens een renner valt iedereen moet stoppen? Zal een trage koers zijn.

 • ivan aerts

  Soms moet je beslissingen nemen die op dag moment logisch blijken en achteraf kun je jezelf dan wel voor de kop slaan. Achteraf is het altijd gemakkelijk praten. Heel veel sterkte aan de familie.

 • dirk pyl

  Ik vond het zeer schandelijk , als je ziet dat die andere renners er zomaar voorbij rijden , met mss de gedachte wa ligt die daar te doen . Alle renners die voorbij zijn gereden zijn allemaal strafbaar en hebben schuldig verzuim gepleegd aan persoon in nood ( hebben geen hulp geboden aan persoon in nood )

Video