Parijs-Nice belooft vuurwerk met klimtijdrit op Col d'Èze

Twitter
Het nieuwe wielerseizoen zit nog in de startblokken maar de wielerfans kunnen nu al likkebaardend uitkijken naar de start van Parijs-Nice. Vandaag werd de rittenkoers naar de zon voorgesteld en het ziet er met 24 cols en 1137 kilometer alvast niet slecht uit.

Van 8 tot en met 15 maart mogen de ronderenners zich een eerste keer bewijzen in het rondewerk. Acht ritten krijgen ze daarvoor voorgeschoteld in de 73ste editie van Parijs-Nice. Starten doen de 20 ploegen, waaronder Etixx-Quick.Step en Lotto-Soudal, met een proloog waarna de sprinters een eerste kans krijgen in de eerste etappe van 192 kilometer naar Contres. Ook in de daaropvolgende twee etappes blijft het redelijk vlak.

Croix de Chabouret
De vierde etappe van 208 kilometer is meteen ook de langste en dient als eerste waardemeter. Op de Croix de Chabouret moeten de klimmers een eerste keer laten zien wat ze zo vroeg op het seizoen in hun mars hebben. De rit van Vence naar Nice dient zich dan weer aan als de koninginnenrit met maar liefst zes klimmetjes om dan af te sluiten met een toetje. De plaatsen in het klassement worden in een klimtijdrit van 9,6 kilometer op de Col d'Èze beslecht.