Exclusief voor abonnees

Paleisrevolutie bij Lotto-Soudal: enkel nog adviserende rol voor Marc Sergeant


Photo News
Kevin De Weert blijft dan toch bij Lotto-Soudal. Na enkele gesprekken met algemeen manager John Lelange wordt De Weert bevestigd in zijn rol van performance manager bij de Belgische WorldTour ploeg. Daar gaat een kleine paleisrevolutie bij Lotto-Soudal mee gepaard. Marc Sergeant, die nu sportief manager is, krijgt in de toekomst een rol als adviseur.

De Weert had zichzelf schijnbaar onmogelijk gemaakt na twee incidenten in de Tour de France en de Ronde van Spanje. De Weert gaf daar in het hotel van de ploeg twee keer ongezouten lucht aan zijn frustratie na acht maanden werken bij Lotto. Hij nam vooral de sportieve manager Marc Sergeant en sportdirecteur Herman Frison op de korrel. De Weert werd daarvoor door John Lelangue op het matje geroepen. Het leek de brug te ver voor De Weert, die schijnbaar onafwendbaar op zijn ontslag afstevende. Daar had ook De Weert zich al bij neergelegd. “Ik kan dat incident niet goedpraten”, zei De Weert daarover.

Kevin De Weert.
Photo News Kevin De Weert.

Je hebt 23% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratisReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.