Ouders Wouter Weylandt 6 jaar na dood van hun zoon: "Crashes maken mij kwaad, Tom Boonen zou niet meer mogen koersen hé"

Frederik Beyens
Wouter Weylandt verongelukte in 2011 in de derde Girorit van Reggio Emilia naar Rapallo. In de afdaling van de Passo Del Bocco kwam hij ongelukkig ten val en overleed onmiddellijk. Zes jaar later praten Eric Weylandt (ex-brandweerman) en Nele Bral - die in een Gents ziekenhuis werkt - nog steeds met fierheid over hun zoon.

Nele: "Hoe langer Wouter weg is, hoe meer we hem missen. Nu het voorjaar gestart is, heb ik het extra moeilijk. Dan spelen diezelfde vragen steeds weer op. Zou Wouter vandaag meegedaan hebben? Zou hij al een tweede kindje hebben?"

Eric: "Dat we hem niet meer zien koersen, is één ding. Doordat hij niet meer in dat peloton zit, word je weer geconfronteerd met de essentie: dat hij er niet meer is. De koers is bijzaak, maar trekt je snel naar de hoofdzaak."

Nele: "Ik vergelijk voortdurend. 'Kijk, die renner zit een beetje zoals Wouter op zijn fiets.'"

Eric: "En dan zie je weer de valpartijen. Die wil je al helemaal niet meer zien."

Nele: "Zoals vorig jaar met Stig Broeckx. Dat kan me kwaad maken. Tom Boonen ook... (die liep in 2015 een schedelbreuk op na een val in de Ronde van Abu Dhabi, red.). Eigenlijk zou hij niet meer mogen koersen, hé."

Eric: "Dat is Toms keuze."

Nele: "Ik weet het. Ik mag me daar niet mee bemoeien. Die fiets kriebelt. Dat zagen we bij Wouter ook."

Hoe de ouders van de betreurde Wouter Weylandt hun verdriet verwerken én een interview met de ouders van Frederiek Nolf, de jonge Belgische wielrenner die acht jaar geleden niet meer wakker werd, leest u nu op HLN SPORT PLUS, exclusief voor abonnees. Proef nu 4 weken lang voor slechts 1 euro!

afp
EPA
EPA2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • John Dallas

    Als ik op het gedenkteken zie dat hij in 2010 de 3de etappe van de Giro gewonnen heeft en op de 3de etappe van de Giro 2011 verongelukt is, dan stel ik mij de vraag of hij al dan niet die stunt wou herhalen en daardoor een beetje te impulsief en nalatig geweest is. De drang om soms een prestatie te evenaren is zeer groot bij topsporters dus... maar dat hij moge koersen op de hemelse wegen van mij, en steeds de winnaar zijn. RIP Wouter!!!!

  • Henri Parmentier

    Koers is gevaarlijker dan formule 1