Oud-Tourwinnaar Ullrich na week vol tumult én incident op politiecommissariaat gedwongen opgenomen in psychiatrie

EPA
Enkele uren nadat hij voor de tweede keer in een week tijd was opgepakt, is oud-wielrenner Jan Ullrich opgenomen in een psychiatrische inrichting. Een onvermijdelijke stap volgens de politie, gezien de toestand waarin Ullrich verkeert.

De woordvoerster zei dat het om een gedwongen opname ging. Toen Ullrich vrijgelaten werd uit het politiecommissariaat zou er een incident geweest zijn, waarover geen verdere details bekend zijn. Vanwege de fysieke toestand van Ullrich zou de politie geen andere keuze meer gehad hebben dan hem naar de instelling te sturen. Een ziekenwagen bracht de ex-wielrenner naar de kliniek. De woordvoerster wou niet kwijt waar hij precies is opgenomen.

De Tourwinnaar van 1997 was gisterochtend in een luxueus hotel in Frankfurt opgepakt omdat hij een prostituee zou hebben aangevallen. Volgens de krant Bild had Ullrich geprobeerd haar te wurgen. Hij zou onder invloed zijn van drank en drugs.

De 44-jarige Ullrich werd vorige week op Mallorca ook al in de handboeien afgevoerd door de politie. Op het Spaanse eiland had hij zijn buurman, de Duitse acteur Til Schweiger, en diens gasten aangevallen. Ullrich zat daar een dag in de cel. Hij keerde deze week terug in Duitsland, maar daar ging het vrijdag weer mis. Ullrich bekende eerder in de week dat de scheiding van zijn ex-vrouw Sara hem zwaar valt. Hij heeft naar eigen zeggen zijn kinderen al sinds Pasen niet meer gezien en gesproken.

Ullrich werd aan het einde van zijn carrière geschorst vanwege dopinggebruik. Hij bekende in 2013 verboden middelen te hebben gebruikt.

EPA
Jan Ullrich wordt door de Spaanse politie weggevoerd.
EPA Jan Ullrich wordt door de Spaanse politie weggevoerd.
AFP
AP15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • daniel surinx

  arm janneke,wordt de 2de vandenbroeke

 • cor vermonden

  Afkicken is en blijft moeilijk,zelfs onder betaalde begeleiding.

 • Robin Pauwels

  Da was ne prachtige wielrenner !!!

 • Mario Van holle

  Het kan blijkbaar iedereen overkomen dus mensen die anderen wijzen met de vinger mss beter de volgende keer meer nadenken

 • Benny Vanrykel

  Is wel nooit betrapt op doping.