Oud-meesterknecht Tom Boonen hangt straks fiets aan de wilgen

PHOTO_NEWS
Nog goed een maand en dan zet Kevin Hulsmans een punt achter zijn wielercarrière. De 37-jarige Limburger van Vastgoedservice-Golden Palace neemt op woensdag 29 juli afscheid in het natourcriterium van zijn eigen Lommel. De jarenlange meesterknecht en rechterhand van Tom Boonen hakte de knoop door na de recente Baloise Belgium Tour.

In de derde rit van onze nationale ronde tussen Knokke-Heist en Herzele - door de Vlaamse Ardennen - moest veteraan Hulsmans afhaken op de Berendries en dat was voor hem de druppel. "Toen we eraan begonnen voelde ik mij nog 100% profrenner, maar ik bereikte de top als een nieuweling", stelt de oud-winnaar van de Ronde van Vlaanderen voor beloften in Het Belang van Limburg.

Cirkel rond
De ex-renner van Etixx-Quick.Step dacht al een tijdje aan stoppen, ook na zijn zware crash in de Omloop van het Houtland in het najaar van 2014. Op 29 juli in Lommel is het dan echt zover. Tien jaar geleden won Hulsmans er de allereerste Profronde en dus is de cirkel helemaal rond. De ploegmaat van Wout van Aert blijft wel in de wielersport, hij wordt deeltijds ploegleider bij zijn team Vastgoedservice-Golden Palace.

BELGA
PHOTO_NEWS