Orica-GreenEDGE richt pijlen op Wiggins

Trekt Bradley Wiggins na dit seizoen de deur van Team Sky achter zich dicht? Het Australische Orica-GreenEDGDE ligt alvast op de loer.
GETTY Trekt Bradley Wiggins na dit seizoen de deur van Team Sky achter zich dicht? Het Australische Orica-GreenEDGDE ligt alvast op de loer.
Het Australische Orica-GreenEDGDE wil zich met het oog op volgend seizoen graag versterken met een klassementsrenner pur sang. Als het van ploegleider Matthew White afhangt, wordt dat niemand minder dan Sir Bradley Wiggins (Team Sky). "Ons team is er klaar voor om volgend jaar een renner voor het grote rondewerk te verwelkomen", stelt White in de The Sydney Morning Herald.

De Australische WorldTour-ploeg rond de 'Aussies' Simon Gerrans, Matthew Goss en Michael Matthews is bezig aan een sterk seizoen maar zoals het een stevig gestructureerd collectief betaamt, werkt het ook al volop aan de toekomst: "We hebben mensen gezocht die passen bij de cultuur van ons team. Er zijn renners die er klaar voor zijn om onze ploeg te komen versterken en wij zijn er klaar voor om hen te ondersteunen", vertelt de 39-jarige White. "Als je kijkt naar Johan Esteban Chaves, Simon en Adam Yates, Luke Durbridge en Michael Hepburn beschikken we over heel wat ontluikend talent. Als we die groep de komende twee jaar samen kunnen houden, hebben we binnen nu en drie jaar een geweldig Tour de France-team."

Volgens de voorschriften van de UCI mogen ploegen voor 1 augustus geen transfers wereldkundig maken. Toch valt nu al de naam van Bradley Wiggins: "Ik zou het schitterend vinden om met 'Wiggo' te werken", aldus White. De oud-renner van US Postal hem nog kent uit zijn periode bij het Amerikaanse Garmin. "Als Bradley over zou komen, hebben wij de middelen om hem te verlonen. Hij komt natuurlijk niet voor peanuts. Ik heb hem al een tijdje niet gesproken, maar hij is absoluut een renner die binnen onze ploeg zou passen."

De vraag is wat de plannen zijn van de 34-jarige Brit van Team Sky. Vorig jaar kondigde de winnaar van de Tour 2012 nog aan dat hij zich na dit seizoen opnieuw wil toeleggen op het baanwielrennen. "We moeten eerst weten wat zijn plannen voor de komende twee jaar zijn. Het mag duidelijk zijn dat hij in 2016 de Tour niet zal afwerken, maar het blijft een kerel die ontzettend goed bij het profiel van onze ploeg past."

Orica-ploegleider Matthew White, hier links van Julian Dean, ziet in Bradley Wiggins de ideale aanwinst voor het rondewerk.
GETTY Orica-ploegleider Matthew White, hier links van Julian Dean, ziet in Bradley Wiggins de ideale aanwinst voor het rondewerk.