OPQS-Ploegleider Holm, verdacht van seksueel misbruik, blijft voorlopig in dienst

De 51-jarige Brian Holm zou zich volgens een Deense krant schuldig hebben gemaakt aan seks met een minderjarige.
PHOTO_NEWS De 51-jarige Brian Holm zou zich volgens een Deense krant schuldig hebben gemaakt aan seks met een minderjarige.
De Deense oud-wielrenner Brian Holm, huidig ploegleider bij Omega Pharma-Quick.Step, riskeert een vervolging voor seksueel misbruik. Hij gaf vandaag op een persconferentie toe dat er in Denemarken een onderzoek tegen hem is gestart. De Deense krant Ekstra Bladet pakte als eerste uit met het nieuws.

Een journalist van de Deense televisie liet via Twitter weten dat Holm een celstraf van twaalf jaar riskeert voor seksuele handelingen met een meisje van jonger dan twaalf.

Tijdens een persconferentie in Frederiksberg, in zijn thuisland Denemarken heeft een emotioneel zwaar aangeslagen Holm de feiten alvast ontkend. "Ik sta hier vandaag omdat ik geen zin heb om mij de volgende maanden te verstopppen", vertelde Holm. "Het is een rotsituatie maar ik voel me nu al beter."

Op de school van het dochtertje van Holm zou het nieuws bekend zijn, zo zou het meisje pesterijen moeten ondergaan hebben. Toen hij op de persconferentie sprak over zijn dochter stortte Holm net niet in.

De 51-jarige Deen zou al heel wat telefoontjes hebben gekregen van vrienden en journalisten, onder wie oud-wielrenner en landgenoot Jesper Skibby.