OPQS blijft tot 2017 in peloton

Patrick Lefevere: ""Ik weet niet hoelang ik zelf nog wil doorgaan. Dat is nu ook niet belangrijk. Ik wil eerst de toekomst van de ploeg veiligstellen. Daarna pas zal ik aan mezelf denken."
BELGA Patrick Lefevere: ""Ik weet niet hoelang ik zelf nog wil doorgaan. Dat is nu ook niet belangrijk. Ik wil eerst de toekomst van de ploeg veiligstellen. Daarna pas zal ik aan mezelf denken."
Het Omega Pharma-Quick.Step van Patrick Lefevere en Tom Boonen gaat door tot 2017. Er is nog geen contract getekend, maar de sponsors Omega Pharma en Quick-Step hebben hun akkoord gegeven. Uithangbord Boonen kan na zijn carrière op de fiets een rol in het management opnemen.

Een reden om de champagnefles te ontkurken is er nog niet, zegt manager en sterke man Patrick Lefevere. De West-Vlaming is voorzichtig geworden. Maar na een brainstormmeeting met de mede-eigenaars, de Tsjech Zdenek Bakala en de Nederlander Bessel Kok, lijkt de toekomst van OPQS verzekerd. De ploeg blijft op zijn minst tot het einde van 2017 bestaan. De contracten met de huidige sponsors Omega Pharma en Quick-Step lopen af in 2015. Van hen heeft Lefevere de garantie gekregen dat ze er daarna nog twee jaar bij doen.

Boonen manager?
Ook de rennerscontracten lopen af in 2015. Daarbij hoort ook dat van  Tom Boonen. Bakala en Lefevere drukten eerder al de wens uit dat Boonen na zijn carrière in de ploeg blijft. Het plan is nu dat Boonen een rol krijgt in het management. Maar zover zijn we nog niet. Lefevere: "Wil Boonen dat? En kan Boonen dat? Dat weten we niet. Ik vind het ook niet opportuun om het daar nu al met Tom  Boonen over te hebben. Hij blijft op zijn minst nog anderhalf jaar renner. En een renner die plannen maakt voor na de carrière, presteert niet meer."

Mogelijk wordt Boonen de opvolger van Lefevere. Ook het contract van Lefevere loopt af op 31 december 2015. "Ik weet niet hoelang ik zelf nog wil doorgaan. Dat is nu ook niet belangrijk. Ik wil eerst de toekomst van de ploeg veiligstellen. Daarna pas zal ik aan mezelf denken."

Volgt Tom Boonen op lange termijn zijn mentor Patrick Lefevere op als manager van OPQS?
BELGA Volgt Tom Boonen op lange termijn zijn mentor Patrick Lefevere op als manager van OPQS?