Opnieuw prijs voor Quick-Step in Parijs-Tours: Trentin sprint eenvoudig naar zege

photo_news
Matteo Trentin heeft Quick-Step Floors een mooi afscheidscadeau bezorgd. De Italiaan won voor de tweede keer Parijs-Tours en schonk zo het team van Patrick Lefevere een derde zege op rij in de Franse herfstklassieker. Søren Kragh Andersen en Niki Terpstra finishten in zijn zog als tweede en derde.

Parijs-Tours, het sluitstuk van de klassiekers. De sprinters waren dan ook talrijk aanwezig om de 111de editie van de Franse wielerwedstrijd op hun palmares te zetten. In het verleden waren de Belgen er dikwijls succesvol, met liefst 41 zeges in totaal. Het inspireerde misschien wel onze landgenoten Michael Goolaerts en Lawrence Naesen om in het offensief te trekken. Zij werden vergezeld door Romain Combaud, Stéphane Poulhies en Brian van Goethem. 

Het vijftal reed al snel een voorsprong van bijna zes minuten bij elkaar, maar vervolgens namen de sprintersploegen in de achtergrond het heft in handen. Vooral Quick-Step Floors, Lotto-Soudal en LottoNL-Jumbo knapten het werk op. Fernando Gaviria, André Greipel en Dylan Groenewegen waren vooraf dan ook de drie topfavorieten.

Val Gaviria

Naesen was duidelijk de betere voorin. Enkel Van Goethem kon de versnelling van de broer van de Belgische kampioen beantwoorden. Het duo werkte goed samen, al hield het jagende peloton het zaakje onder controle. Even opschudding toen topfavoriet Gaviria op achttien kilometer van de streep het asfalt kuste. De Colombiaan kroop echter snel overeind, maar kwam nadien nooit meer in het stuk voor. Weg overwinning.

Op de Côte de Beau Soleil was het liedje van de twee avonturiers uitgezongen. Het sein voor Matteo Trentin om op de kuitenbijter een bommetje te droppen. De Italiaan had duidelijk superbenen, want op het volgende klimmetje trok hij nog eens extra door. Enkel ploegmakker Niki Terpstra en Søren Kragh Andersen konden mee. Het trio liet zich niet meer bijbenen en sprintte voor de zege. Daarin toonde Trentin zich op overtuigende wijze de snelste. Hij boekte er na 2015 zijn tweede overwinning, meteen ook de derde zege op rij voor Quick-Step in Parijs-Tours. Kragh Andersen en Terpstra werden tweede en derde. In de achtergrond snelde een vloekende Greipel naar de vierde plek.

Trentin: "Schitterende manier om afscheid te nemen"

"Ik wilde in schoonheid afscheid nemen van deze ploeg en dit hoofdstuk op een mooie manier afsluiten", aldus Trentin. "Vanmorgen hadden we het daar nog over bij het ontbijt, hoe geweldig het zou zijn om hier opnieuw te winnen."

Quick-Step Floors had met Gaviria, de winnaar van vorig jaar, Terpstra en Lampaert meerdere ijzers in het vuur. Toen Gaviria tegen de grond smakte, was het de beurt aan de anderen en Trentin gooide als eerste de knuppel in het hoenderhok op de Côte de Beau Soleil. "Het was een andere koers in vergelijking met twee jaar geleden, lange tijd gesloten. Ik zag dat heel wat renners in moeilijkheden waren en besloot op die klim te versnellen. Eerst waren we met een klein groepje, daarna nog met twee", aldus Trentin. "Niki (Terpstra) was niet veraf en dus besloot ik op hem te wachten. Met twee waren we sterker."

De Nederlander koerste zich de ziel uit het lijf om de voorsprong te behouden en Trentin werkte af. "Hij leverde echt enorm goed werk en ik ben heel blij met deze zege. Dit is echt wel teamwerk en een schitterende manier om na zeven jaar afscheid te nemen. Drie keer op rij winnen we nu hier. Wat kan ik zeggen: ik hoop dat ik volgend jaar voor mijn nieuwe team dat rijtje eens kan doorbreken."

photo_news

Philipsen wint Belgisch onderonsje bij de beloften

Jasper Philipsen (BMC Development Team) heeft Parijs-Tours voor beloften op zijn naam geschreven. Na 187,5 kilometer tussen Bonneval en Tours was Philipsen op de Avenue de Grammont de snelste van een omvangrijke kopgroep. Met Milan Menten en Gerben Thijssen (beiden Lotto Soudal U23) eindigden nog twee landgenoten op het podium.

Jasper Philipsen.
photo_news Jasper Philipsen.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.