Opnieuw prijs voor Deceuninck-Quick.Step: Jungels voert nummertje op in Kuurne-Brussel-Kuurne

BELGA
Bob Jungels heeft Deceuninck-Quick.Step de zege geschonken in Kuurne-Brussel-Kuurne. De Luxemburgse kampioen sprong op ruim vijftien kilometer van de streep weg uit een kopgroep en hield stand tot op de streep.

Heel wat afzeggingen voor de start. Jasper Stuyven, in 2016 nog laureaat in Kuurne, gaf wegens ziekte forfait. Ook Nathan Van Hooydonck, Zico Waeytens, Mads Würtz Schmidt, Juan Molano en Dylan van Baarle mochten vooraf van de deelnemerslijst geschrapt worden.

Omstreeks 11.50 uur trokken de renners zich op gang, vervolgens regende het opgaves. De ene exit na de andere. Ex-Dwars door Vlaanderen-winnaar Matti Breschel kneep zelfs al na één kilometer de remmen dicht. Ook Alexey Lutsenko stapte vroegtijdig uit de wedstrijd. Ziektekiemen alom in het peloton.

Photo News

Daarnaast kwam de vroege vlucht pas na zo’n zestig kilometer koers tot stand. Daarbij twee landgenoten: Lawrence Naesen en Ludwig De Winter. Zij werden vergezeld door Magnus Cort, Pim Ligthart, Jimmy Turgis, Alex Kirsch en Benoit Jarrier.

De zeven avonturiers kregen niet al te veel speelruimte, waarna de vroege vluchters op reeds tachtig kilometer van de streep bij de lurven werden gevat. Even voordien trokken Ian Stannard en Yves Lampaert het peloton aan flarden op de Oude Kwaremont. ’t Was oorlog.

Photo News

Nadien gaf Bob Jungels er een lel op, enkel Oliver Naesen, Sebastian Langeveld, Magnus Cort (wederom hij) en Davide Ballerini schoven mee. Het vijftal werkte goed samen, terwijl in de achtergrond de boel samentroepte. Zo konden de sprintersploegen de krachten bundelen.

Een massasprint leek onafwendbaar, maar daar dacht een indrukwekkende Jungels anders over. De Luxemburgse kampioen sprong op vijftien kilometer van de meet weg en soleerde vervolgens naar de zege. Chapeau. Twee op twee voor Deceuninck-Quick.Step in het Vlaamse openingsweekend. Owain Doull en Niki Terpstra maakten de top drie compleet.

BELGA
Photo News
Photo News
BELGA
Photo News
Photo News11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Frank Van Riel

  Was inderdaad een staaltje van kunnen van Jungels maar ook prachtig afstoppingswerk van 5 andere DQS-ers in het peleton. 2 prachtige koersen gezien dit weekend en hoop dat rest van de klassiekers op dit niveau mag zijn.

 • gerard wauters

  Denk je nu echt dat een renner van DQS een handgebaar maakt de anderen daar van onder de indruk zijn? Die rijden hun eigen koers, en als ze het gat niet dicht krijgen rijden ze niet rap genoeg. Koers kan toch zo simpel zijn.

 • frans ornelis

  och wat zijn haters van quick step weer lief ik denk dat dit jaar nog veel buikpijn zullen hebben van haat en nijd dat is niet goed voor de gezondheid

 • Peter De Decker

  Iedereen mag meespringen met de koprijder. Omkopen is beetje kort door de bocht, denk ik. Indien ze met 2 weg zijn, kan ik nog geloven dat er soms over geld gesproken zal worden. Maar als je met 5 man moet delen... oh ja, iedere sport is geld en bij veel geld is er altijd wel iets verdacht. Los daarvan moeten ze toch nog steeds hard rijden en daarvoor moeten ze veel doen.

 • rene de kort

  Het valt me op dat DQ bijna alles wint nadat Boonen gestopt is wa moet die allemaal binnengedaan hebben