Opnieuw feest bij Quick.Step: Hodeg sprint alweer met vingers in de neus naar zege in opener Ronde van Catalonië

Twitter Quick.Step
Quick.Step Floors blijft scoren. Álvaro José Hodeg heeft de openingsetappe in de Ronde van Catalonië (WorldTour) naar zijn hand gezet. De Colombiaan was na een geweldige lead-out van zijn ploegmakkers in een massasprint oppermachtig. Na de Handzame Classic zijn tweede triomf op vier dagen. 

De eerste onderneming van de Catalaanse rittenkoers was een tripje van Calella naar... Calella. Zes renners dachten aan de publiciteit van hun sponsor en kozen onder de Spaanse zon voor het ruime sop. Grivko (Astana), Ezquerra (Burgos), Molina (Caja Rural), Bohli (BMC), Turek (Israel Cycling) en Irizar (Trek-Segafredo) sprokkelden een maximale kloof van drie minuten bij elkaar. Hun expeditie was echter gedoemd om te mislukken, met amper één noemenswaardige heuvel op het programma was de openingsrit voorbestemd voor een massasprint. 

Twee op vier dagen

Het liedje van de vroege leiders was door vakkundig rekenwerk van de sprintersploegen op 21 kilometer dan ook uit. De Port de Collsacreu (3de categorie) bracht als enig obstakel amper afscheiding, dus konden de snelle mannen uitmaken wie de eerste Catalaanse bloemen veroverde. 

De troepen van Quick.Step namen het heft in de laatste hectometers impressionant in handen, Álvaro José Hodeg werkte het berewerk indrukwekkend af. Sam Bennett en Jay McCarthy stonden amper op de foto. Alweer feest voor de blauwe wielerformatie, na de Handzame Classic de tweede triomf voor Hodeg op amper vier dagen. De Colombiaan is vanzelfsprekend ook de eerste leider. 

De tweede etappe brengt het peloton morgen over 175,6 kilometer van Mataro naar Valls. Twee cols van derde categorie vormen de hindernissen van de dag. De laatste daarvan, de Coll de Lilla (5,4 km aan 5 procent), ligt op 10,6 kilometer van de finish.
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Ronny Popelier

    QUICKSTEP is toch een van de beste ploegen van het peloton

  • marino vandevijvere

    En daar gaan ze weer de Quick Step Floors met nog een Goudhaantje.

  • Ronny Popelier

    Alvaro wat een top sprinter wint met sprekend gemak in Handzame, vandaag world tour rit, 2 op 2 voor Alvaro, nummer 19 voor Quickstep floors C team. En deze Alvaro amper 20 jaar ja wade top.