Operatie voor Wout Van Aert

PHOTO_NEWS
Wout Van Aert moet onder het mes. De vicewereldkampioen kwam zondag ten val in de Ronde van België en brak daarbij een beentje in zijn linkerpols. Vandaag is beslist om hem te opereren zodat het herstel sneller gaat, meldde zijn ploeg Vastgoedservice-Golden Palace.

Van Aert reed de Ronde van België nog uit, maar klaagde na afloop wel over pijn aan de pols. In het ziekenhuis van Herentals werd zondagavond vastgesteld dat er sprake was van een breukje in de linkerpols. Pas maandag zou beslist worden of een operatie nodig zou zijn. En dat blijkt nu het geval.

Van Aert wordt maandag omstreeks 16 uur geopereerd. "Er wordt een vijsje geplaatst in de pols", vertelt Van Aert op de website van zijn team Vastgoedservice-Golden Palace. "Dat zou het herstel aanzienlijk moeten versnellen. Dan volgt een week gips, daarna zal de pols gefixeerd worden met een spalk, zodat ik wat kan fietsen. Zonder die operatie zou ik echter zes weken in het gips moeten."

Uiteraard is Van Aert ontgoocheld, maar hij houdt er de moed in. "Ik kan niet anders", zegt hij. "Mijn voorbereiding is verstoord, maar ik kom sterker terug."

PHOTO_NEWS