Openingsrit Ronde van Utah prooi voor Kiel Reijnen

Kiel Reijnen (United HealthCare) heeft vandaag de openingsrit in de elfde editie van de Ronde van Utah (cat. 2.BC) gewonnen. De 29-jarige Amerikaan was in Logan de snelste van een groepje dat een aanstormend peloton voor bleef. Ales Howes en Taylor Phinney zorgden voor een volledig Amerikaans podium.

Greg Daniel, Johann van Zyl, Carlos Ramirez, Emerson Oronte, David Williams, Josh Berry en Joe Schmalz vormden al snel de vlucht van de dag. Hun maximale voorsprong liep op tot 10:20. Met onderweg enkele kleine beklimmingen dunde de kopgroep uit en in het slot wren met Daniel, Van Zyl en Oronte nog drie renners voorop. Dat trio had op 25 kilometer van de streep nog 3:40 voorsprong, maar hun bonus zakte snel eenmaal het peloton enkele mannetjes vooraan plaatste. Oronte liet zich als eerste van de drie inlopen.

In de gietende regen bleven Daniel en Van Zyl vechten voor wat ze waard waren, maar toen de voorsprong met nog 9 kilometer te gaan onder de minuut gezakt was, werd het moeilijk voor het duo. In de laatste vijf kilometer kregen ze nog het gezelschap van de heroptredende Taylor Phinney (meer dan een jaar buiten strijd na een valpartij), Alex Howes en Kiel Reijnen. Het vijftal bleef voorop. Phinney zette als eerste de sprint aan, maar zag zich nog geremonteerd door Alex Howes en Kiel Reijnen die de rit won en daarmee zijn derde profzege boekte, na winst in de Philadelphia Classic (1.1.) vorig jaar en de openingsrit in de USA Pro Challenge (2.BC) in 2014.