Openingsklassieker nog tot en met 2017 in Gent

BMC verkende vandaag het parcours van de Omloop, die tot 2017 in Gent blijft.
PHOTO_NEWS BMC verkende vandaag het parcours van de Omloop, die tot 2017 in Gent blijft.
De stad Gent en de organisatoren van de Omloop hebben vandaag in de Arteveldestad een nieuw contract ondertekend. Deze verbintenis zorgt ervoor dat de openingsklassieker nog tot en met 2017 in Gent blijft.

Op 26 januari keurde de Gentse gemeenteraad de nieuwe samenwerkingsovereenkomst goed. Vandaag volgde de symbolische ondertekening door wedstrijddirecteur Wim Van Herreweghe en schepen van Sport Resul Tapmaz.

"Voor wielerminnend Gent is de Omloop een absoluut hoogtepunt", stelde Tapmaz. "Dankzij een ijzersterk deelnemersveld en een hoog sportief niveau is er steeds ook veel internationale aandacht. Zo is de wedstrijd een visitekaartje voor de stad. Met de overeenkomst voor drie jaar biedt het stadsbestuur vertrouwen en stabiliteit aan de organisator, die blijft innoveren."

Flanders Classics, de organisator van de openingsklassieker, is fier dat Gent de samenwerking met de Omloop verlengt met drie jaar. "De stad Gent levert het prachtige start- en aankomstdecor voor de traditionele openingsklassieker op Belgische bodem", aldus Van Herreweghe. "En koers, dat is ook decor. Een sportieve ontmoeting met de omgeving."