Oostenrijker Mühlberger wint 101e editie van Rondom Keulen

Gregor Mühlberger.
Photo News Gregor Mühlberger.
Gregor Mühlberger (Bora-Hansgrohe) heeft de 101e editie van Rund um Köln gewonnen. De Oostenrijker maakte deel uit van een vroege vlucht die voorop bleef en haalde het in Keulen voor de Deen Mads Würtz Schmidt (Katusha-Alpecin) en de Zwitser Fabian Lienhard (Team Voralberg).

Jasper De Buyst werd vierde. Met Dimitri Peyskens (WB Veranclassic Aqua Protect) zevende, Thomas Sprengers negende, (Sport Vlaanderen-Baloise) en Victor Campenaerts, tiende (LottoNL-Jumbo) eindigden nog drie andere Belgen in de top tien.

De vroege vlucht kwam op naam van elf renners: Gregor Mühlberger, Mads Würtz Schmidt, Fabian Lienhard, Evgeyn Shalunov, Twan Castelijns, Gian Friesecke en de Belgen Jasper De Buyst, Dimitri Peyskens, Thomas Sprengers, Victor Campenaerts en Eliot Lietaer. Al snel sprokkelden ze 1:30 voorsprong bij elkaar, een bonus die nog zou oplopen want het duurde lang vooraleer het peloton georganiseerd raakte.

Toen op 20 km van het eind de marge nog steeds 3:30 bedroeg, werd duidelijk dat de koplopers gewonnen spel hadden. De ene na andere aanval werd opgezet, uiteindelijk was het Mühlberger die met een late sprong de zege naar zich toetrok. De sprint van het peloton volgde 3:26 later en kwam op naam van Kris Boeckmans.

De 23-jarige Mühlberger volgt op de erelijst Dylan Groenewegen op. Het is zijn eerste profzege.