Ook Tim Wellens, Yves Lampaert en Tim Declercq mogen zich opmaken voor WK wielrennen

Lampaert en Evenepoel op het recente EK.
BELGA Lampaert en Evenepoel op het recente EK.
Rik Verbrugghe neemt Tim Wellens, Yves Lampaert en Tim Declercq in zijn wegritselectie op voor het WK wielrennen in Yorkshire (22-29 september). Philippe Gilbert, Greg Van Avermaet, Oliver Naesen, Dylan Teuns en Remco Evenepoel waren eerder al zeker van een WK-ticket.

Verbrugghe onthulde vorige week zijn vijf eerste namen voor het WK. Voor de drie laatste renners wilde de bondscoach wachten tot de wedstrijden in Montreal en Quebec afgelopen waren, net als de Vuelta. “De koersen in Canada hebben een soortgelijk parcours als in Yorkshire en zullen me prima indicaties geven”, legde Verbrugghe toen uit. “Ik heb al contact opgenomen met de betrokken renners, en ze weten dat ze in aanmerking komen voor het WK. Ze moeten me nu voor een selectie overtuigen.”

Wellens eindigde in Quebec als negende. Nadien werd de Lotto Soudal-renner vierde in Montreal. Lampaert finishte afgelopen augustus op het EK nog op de tweede plaats. In de Ronde van Duitsland werd hij derde. Declercq, zijn teammaat bij Deceuninck-Quick Step, was de voorbije weken aan zet in de Vuelta in dienst van zijn ploeg.

De mannen werken hun wegrit (284,5 km) op zondag 29 september af in en rond Leeds. Laurens De Plus, Laurens De Vreese, Jasper Stuyven en Sep Vanmarcke zijn de reserves voor de wegrit.

De wielerbond liet ook nog weten dat Ann-Sophie Duyck om medische redenen niet kan aantreden in de tijdrit. Zij zal niet vervangen worden. Voor de wegrit moet ook Kaat Hannes om medische redenen verstek laten gaan. 

Greg Van Avermaet gisteravond na zijn zege in Montréal over het WK:

De voltallige Belgische selectie voor het WK:

WEGRITTEN

Mannen elite:

Remco Evenepoel - Philippe Gilbert - Oliver Naesen - Dylan Teuns - Greg Van Avermaet - Tim Wellens - Yves Lampaert - Tim Declercq

Reserven: Laurens De Plus - Laurens De Vreese - Jasper Stuyven - Sep Vanmarcke

Mannen U23:

Stan Dewulf - Jasper Philipsen - Jens Reynders - Brent Van Moer - Stan Van Tricht - Ilan Van Wilder

Reserven: Sébastien Grignard - Florian Vermeersch - Viktor Verschaeve

Mannen junioren:

Ramses Debruyne - Milan Paulus - Alex Vandenbulcke - Jago Willems

Reserven: Toon Clynhens - William Junior Lecerf - Floris Van Tricht

Vrouwen elite:

Valerie Demey - Sofie De Vuyst - Kelly Van den Steen - Julie Van de Velde

Vrouwen junioren:

Julie De Wilde - Jade Lenaers - Dina Scavone - Gloria Van Mechelen

Reserve: Lotte Popelier

TIJDRITTEN

Mannen elite:

Victor Campenaerts - Remco Evenepoel - Yves Lampaert

Mannen U23:

Brent Van Moer - Ilan Van Wilder

Reserve: Jasper De Plus

Mannen junioren:

Branko Huys - Lars Van Ryckeghem

Reserven: Milan Paulus - Lucas Rogiers

Vrouwen elite:

Julie Van De Velde

Vrouwen junioren:

Julie De Wilde

MIXED TEAM RELAY

Vrouwen elite: Valerie Demey - Sofie De Vuyst - Julie Van De Velde

Mannen elite: Jan Bakelants - Frederik Frison - Senne Leysen

Reserve: Jonas Rickaert
26 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • eric maier

  Ik zie niet naar zaken als een paar resultaten. Dit jaar zit Wellens onder zijn niveau, hoe dan ook. In mijn opninie ligt dat ook wat aan de begeleiding die hem naar een veel te vroege vorm stuwde, nl februari. Daarna was het te mat. Stuyven zit sinds huni is stijgende lijn en zit nu met een piek in het vormpeil. Er zit ook regelmaat in en hij won al in Engeland op dit terrein, nl Tour of Yorkshire.Hij is ook meer teamplayer dan een Wellens, dat telt ook mee

 • Dirk Van Den Bossche

  Maier , welke prestaties van Stuyven zijn beter dan Wellens ? Op het zwaardere parcours van Montreal was hij nooit in de wedstrijd. En In Duitsland was niveau lager dan Binck Banck Tour.

 • patrick isenborghs

  Maier op welke basis ligt het vormpijl van stuyven en vanmarcke momenteel hoger dan bij Wellens? Tim was achter vanavermaet de beste belg in canada op een vergelijkbaar parcour als het wk met een 9 e en 4 de plaats. Wellens had een rot voorjaar idd maar was het beter bij de anderen?

 • eric maier

  Martin Van Brempt, een EK is een niemendalletje in de profmiddens, een troostprijsje.Bijna niemand heeft echt interesse voor die koers. Een koers teveel op de kalender dat wel. Op een EK rijd elk renner voor zijn ploeg, niet voor zijn land, voor de duidelijkheid. De trui die hij aanheeft voor zijn land te vertegenwoordigen, is dan ook maar voor de decoratie. Dat Lampaert hier zijn "ploegmaat" helpt is te begrijpen. Ploegbelangen wegen hier altijd door.

 • Freddy van Puymbrouck

  Ik vind het een heel logische selectie, op voorhand al die verdachtmakingen is er een beetje over.We zitten nu eenmaal met die landenploegen en dat systeem past niet meer in deze tijd met Belgische ploegen gevuld met buitenlanders.Ook de andere landen zitten met dat probleem.Ontgoochelingen zullen er altijd zijn en het systeem is niet de schuld van Verbrugghe!