Ook Quick.Step-renner Michael Morkov in quarantaine op WK baanwielrennen

Michael Morkov (Deceuninck-Quick.Step)
Photo News Michael Morkov (Deceuninck-Quick.Step)
Het coronavirus houdt de wielerwereld in zijn greep. Nu moet ook Michael Morkov (34), die in Berlijn aan het werk is op het WK baanwielrennen, in quarantaine blijven. De Deense renner van Deceuninck-Quick.Step startte gisteren niet meer in de vijfde rit van de UAE Tour, waar naar verluidt vier coronagevallen zijn, en vloog naar Duitsland. 

Daar zou Morkov met de nationale ploeg van Denemarken deelnemen aan het WK baanwielrennen. Toen het nieuws van de afgelasting van de UAE Tour hen bereikte, werd samen met de UCI besloten om Morkov voorlopig in zijn hotelkamer te laten blijven. De hardrijder zou vandaag nog getest worden op het coronavirus. Over paniek is er geen sprake, want Morkov zou zich prima voelen. Verder zijn er voorlopig geen nieuwe maatregelen genomen op het WK baanwielrennen. Morkov is voor zondag ingeschreven voor de koppelkoers samen met zijn landgenoot Lasse Norman Hansen. 

Lees ook: ‘UAE Tour gestaakt wegens opduiken coronavirus: Lotto-Soudal om 6u ’s ochtends getest - renners mogen weer uit hun kamer’ 

REUTERSReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.