Ook internationale media vol lof over Evenepoel: “Als dit het begin is, waar eindigt het dan?”

EPA
Dat hij aardig kan fietsen weten we ondertussen. Maar Remco Evenepoel toverde gisteren een nieuwe stunt uit zijn pedalen door zich tot Europees kampioen tijdrijden te kronen. Met overmacht. Ook de internationale media schrijven vol lof over het Belgische fenomeen. “Mama mia!”
Photo News

Algemeen Dagblad: “Voor hem gelden de natuurwetten niet”

“Hij was te jong, hij was te klein, hij was te emotioneel. Maar hij won wel”, begint AD haar lofzang over Evenepoel. “Maar bij hem gelden de natuurwetten niet. Hij hoeft niet te wennen aan koersen bij de profs, heeft geen duizenden trainingsuren nodig en houdt zich niet aan gebaande paden. Eddy - herstel, Remco - Evenepoel is een anachronisme. Wie hem ziet staan tussen die twee bomen van kerels, stelt zichzelf de vraag die iedereen zich stelt. Als dit het begin is, waar eindigt het dan?”

Photo News

La Gazzetta dello Sport: “In theorie kon het niet... in theorie”

Amper een woord over Edoardo Affini, de Italiaan die gisteren derde werd. Al het Belgische supertalent wat de klok slaat in La Gazzetta vandaag. “Evenepoel? Mama mia! Als hij zich goed heeft voorbereid kon het, maar in theorie kon dit eigenlijk niet... in theorie. Het Belgisch fenomeen voegt een nieuw hoofdstuk toe aan wat een indrukwekkende carrière wordt.”

AFP

L’Équipe: “Waar stopt dit?”

Het Franse L’Équipe houdt het kort, maar krachtig. “Vijf dagen na zijn overwinning in de Clásica San Sebastián (zijn debuut in een klassieker op 19-jarige leeftijd!) wint hij nu ook het EK tijdrijden. “Waar stopt dit?”

El Mundo Deportivo: “Hij maakt de tegenstand met de grond gelijk”

“Evenepoel deed er alles aan om extra tienden te pakken die hij niet nodig bleek te hebben. Hij maakte de tegenstand met de grond gelijk. Vijf dagen na die andere triomf in de Clásica. Briljant.”

Photo News8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Peter Berg

  @Frank Ik vrees dat Bjorg onze ronde-hoop was en niet Remco. Hij gaat nog fantastische dingen laten zien in kleinere rittenkoersen en klassiekers maar heb hem ook bergop zien ontploffen in San Juan. Ik hoop dat ik volledig ongelijk krijg maar denk dat Remco de klassieke man was geworden en Bjorg de rondes...

 • Frank Vandaele

  Waar dit zal eindigen? Als hij zo doorgaat zullen de prestaties van Eddy Merckx er bij verbleken! Eddy deed hetzelfde op die leeftijd bij de amateurs, Remco bij de profs! Ik ben als kleine jongen met Eddy opgegroeid en nu als Opa heb ik het geluk van weer eens voor een echt grote Belgische renner te kunnen supporteren. Als er één iemand is die na meer dan 40 jaar terug de Tour kan winnen, én zelfs meerdere keren, dan is het Remco. Tijd zal het uitwijzen en Remco is alleszins fantastisch begonnen

 • felix strackx

  Ik had graag Van Aert op dit parcours bezig gezien. Allicht zou die er nog wat seconden hebben afgedaan.

 • Peter Berg

  Waarom moeten jongeren groeien ? Hij doet nu al mee met de wereldtop. Als ze Bjorg de Tour hadden laten rijden was hij niet gestart in Polen. Het leven zit hem zo vaak in details...

 • Ivo Torfs

  Laat die straffe gast nu maar rustig groeien zonder mediadruk, ik vind het goed dat hij naar het buitenland verhuist, hier zou hij alleen maar lastig gevallen worden en de hemel in geprezen worden, dit zou negatieve gevolgen kunnen hebben op zijn verdere carrière. Fantastische gast en heel volwassen voor zijn leeftijd.