Ook in Italië koers geteisterd door noodweer. Renners schuilen in volgauto

Roompot Charles
Niet alleen in de Tour hebben ze last van extreme weersomstandigheden. In de Adriatica Ionica, een vijfdaagse rittenkoers in het noorden van Italië, was het zelfs zo erg dat groepje geloste renners even moest schuilen in de volgauto’s.

De regen viel met bakken uit de lucht toen de staart van het peloton nog zo’n vijftig kilometer moest fietsen. Op beelden van Roompot-Charles is te zien hoe renners proberen te schuilen onder een boom en in teamauto’s.

De wedstrijdjury besloot de race voor de groep achterblijvers, die op meer dan een kwartier achterstand reden, te neutraliseren. De renners zijn in de auto’s gestapt en op ongeveer twintig kilometer van de finish weer opgestapt om de finale met de fiets af te leggen. In de daguitslag werden ze op meer dan een uur achterstand gezet.

De kop van de wedstrijd is het noodweer overigens voorgebleven. Toen zij op de bewuste plek reden was het droog. De 204 kilometer lange rit van Palmanova naar Lago di Misurina werd uiteindelijk gewonnen door Mark Padun van Bahrain Merida. Dáyer Quintana, de jongere broer van Nairo, werd tweede. Beste Belg was Ben Hermans, die derde werd. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.