Onze videoman gaat vlammen met wonderkind Remco Evenepoel (18): "De nieuwe Merckx? Ik hoor dat niet graag"

Een opsomming van zijn zeges in 2018 gaan we u besparen - de lijst is gewoon te lang. Het 18-jarige wonderkind Remco Evenepoel wordt nu al de nieuwe Eddy Merckx genoemd, maar als het van hem afhangt doet hij er straks gewoon nog de wereldtitel bij de junioren bij. Onze videoman ging een middag met hem trainen in de Ardennen. "Dat van Eddy Merckx, dat hoor ik eigenlijk niet graag."

Remco Evenepoel voor de micro van onze videoman.
Mathieu Goedefroy Remco Evenepoel voor de micro van onze videoman.

Evenepoel, dat is ook 'Mister 77 procent'

Hij boekte 33 overwinningen op 43 competitiedagen. Een overzicht. 

Clubkampioenschap in Rumst, koers in Noord-Frankrijk, Kuurne-Brussel-Kuurne, Guido Reybrouck Classic in Damme-Moerkerke, 3de rit Ster van Zuid-Limburg, nationale testtijdrit in Chimay, Kampioenschap van Vlaams-Brabant individueel tijdrijden in Attenrode-Wever, BK individueel tijdrijden in Vresse-sur-Semois, 2de rit A, 4de rit en eindklassement Vredeskoers (Tsj), Kampioenschap van Vlaams-Brabant in Sint-Martens-Bodegem, 1ste rit en eindklassement Trophée Centre Morbihan (Fra), BK in Les Lacs de l’Eau d’Heure, nationale testtijdrit in Gingelom-Montenaken, Ingooigem, Roosdaal-Strijtem, Arend der Junioren in Menen-Rekkem, Ronde van de Condroz in Rotheux-Rimière, 1ste rit, 2de rit en eindklassement GP Général Patton (Lux), EK individueel tijdrijden in Brno-Zlin (Tsj), EK weg in Brno-Zlin (Tsj), 3de rit en eindklassement Aubel-Thimister-Stavelot, 1ste rit A, 2de rit, 4de rit en eindklassement Ronde van Lunigiana (Ita), Memorial Igor Decraene (nationale testtijdrit) in Waregem en Leuze-en-Hainaut)

• 5 puntentruien (Vredeskoers, Trophée Centre Morbihan, GP Général Patton, Aubel-Thimister-Stavelot, Ronde van Lunigiana)

• 4 bergtruien (Vredeskoers, GP Général Patton, Aubel-Thimister-Stavelot, Ronde van Lunigiana)

• 2 rushesklassementen (Ster van Zuid-Limburg, Vredeskoers)
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • rudolf jacobs

  een toffe knul die weet waar hij staat en waar hij mee bezig is ,heeft veel meer verstand dan de meeste vlamingen

 • Chris Cools

  Laat die jongen met rust, we zien wel wqar die uitkomt. De media weer op hun best, straks 1 mindere prestatie en ze maken hem af. Maar ja, de gazet moet verkopen zeker?

 • eric maier

  Knap dat hij zegt de nieuwe "ik" genoemd te worden ipv de nieuwe Merckx. media gebruiken het te graag, te vaak en altijd onterecht.

 • wim rooyakkers

  Er waren er al veel die met Merckx vergeleken zijn,maar tot op heden was maar een Merckx.en dat zal ook altijd zo blijven.

 • Luc Van Goethem

  Men, en hierbij vooral de pers zou beter stoppen met dit soort vergelijkingen. Laat die jongen rustig groeien zodat het misschien echt een hele grote wordt zonder hem al te proberen opzadelen met een hoop druk. Merckx was Merckx, punt. En wat Evenepoel zal worden, dat zal de toekomst wel uitwijzen.