Exclusief voor abonnees

Onze chef wielrennen ziet dat Sagan tekenen van metaalmoeheid vertoont: “Hij heeft zichzelf tot merk gepromoveerd”

Photo News

Opgave in de Waalse Pijl. Zondag gaf hij ook op in de Amstel Gold Race. En gisteren zegde hij ook af voor Luik-Bastenaken-Luik. Dat was een koers die Peter Sagan nog nooit heeft gereden. De kans dat ­Sagan daar een mislukt voorjaar goedmaakte, leek sowieso klein.

De Waalse Pijl gisteren was ­voorjaarsklassieker nummer zeven op een totaal van acht. Sagan werd vierde in Milaan-Sanremo en daarna ging het bergaf. Hij werd nog vijfde in Parijs-Roubaix en daarmee zijn de toptienplaatsen geteld. Elfde in de Ronde van Vlaanderen, zeventiende in de E3 Harelbeke en 32ste in Gent-Wevelgem. Dat zijn allemaal ­koersen die Sagan al heeft ­gewonnen. Gent-Wevelgem won hij zelfs drie keer. Maar dit jaar niet. Winnen deed hij enkel in januari, in de derde rit van de Tour Down ­Under.

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • eric maier

  De chef wielrennen moet eens stilstaan bij zijn scheidingsprocedure en ook vorig jaar. Vorig jaar ging het ook iets minder en hij kreeg ook niet de kans op tot rust proberen te komen na de scheidingsaanvraag van zijn vrouw. Afgelopen winter was mentaal een zware door de procedureslag. En dat heeft er flink ingehakt. Fysiek staat hij niet zo ver achter, maar het kopje zit vol andere gedachten, en dan mag je soms superbenen hebben, dan gaat het gewoonweg niet. Fysiek is hij goed

 • Johan Vervaeck

  Ja Peter is een gevoelige jongen. Zag hem twee keer, in Deinze en in Oudenaarde vorig jaar. Enorm sympathiek en maakte tijd voor iedereen die hem benaderde, niks was hem teveel. Jammer.

 • Philippe Vander Haeghen

  Vroeger ging hij met plezier koersen. Nu gaat hij naar zijn werk... Ik denk niet dat het nog goed komt.

 • Jacques Hillaert

  Hij oogt niet fris ,staat precies niet 100 % getraind, misschien iets te laat begonnen met trainen of iets teveel gefeest , in elk geval , gebuisd over de ganse lijn en ja misschien is die scheiding echt niet ok

 • Luke Vincke

  Sinds zijn valpartij is hij nooit meer de oude geweest.