Exclusief voor abonnees

Onze chef wielrennen: “Gaan coureurs nu echt als wilde beesten koersen? Wat gaat dat geven, straks in de afdaling van de Poggio?”

.
Photo News .
Onze chef wielrennen Marc Ghyselinck ziet hoe iedereen de schuld krijgt na de zware valpartij van Fabio Jakobsen. “De UCI kwam gisteren met een scherpe veroordeling van Groenewegen, maar ze moeten in de eigen boezem kijken.” Hij houdt ook zijn hart vast voor de volgende koersen. 

Je hebt 15% van dit artikel gelezen
17 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Ruud Hendriks

  Kan men technisch verhinderen dat een fiets te snel kan? Met auto's kan het, waarom niet met fietsen?

 • franske van gestel

  Welke sprinter heeft zulke toeren nooit uitgehaald??? (betekent niet dat het goed te praten is)

 • Eric Maes

  Geen vergelijking mogelijk. Dit was een sprint bergaf met snelheden rond de 70km. In de afdaling van de Poggio zitten veel bochten, en daar zitten ze meer versnipperd. Bij mijn weten, nog nooit een valpartij.

 • Mario Tersago

  Men moet de 'niet van lijn afwijken'-regel officieel maken en nauwer definiëren.. Wat Dylan deed is gruwelijk en niet goed te praten maar ik zou menig onderstaande criticasters willen oproepen om zelf eens tegen 70km/u op een fiets te lanceren en trachten te strijden voor overwinning. Mensen op een speedpedelec zijn vaak al niet eens capabel om een normaal manoeuvre uit te voeren, laat staan tegen 70 vanuit een peloton wiel aan wiel met je concurrent. Dus regels aanscherpen en specificiëren.

 • gerrit defreyne

  Ja, zonder meer! Sport is oorlog. Wie zei dat ook weer? Geld en prestige in onze huidige maatschappij zijn het de enige dingen die tellen. Sporters worden opgefokt, door trainers, managers, sportbestuurders, betaalheren en supporters. Winnen is het enige wat telt. Tweede zijn is een nederlaag!